back

У Чернігівській школі-інтернаті новий зал для боксу

03-02-2017 | 15:25

Донедавна учні Чернігівської загальноосвітньої школи-інтернату імені Ю. М. Коцюбинського займалися боксом у напівпідвальному приміщенні, де не було відповідного спортивного інвентарю. Відтепер вони мають все необхідне для повноцінних тренувань, адже в закладі запрацював спеціально облаштований зал для боксу.

До ремонту та придбання спортивного обладнання долучилися відділення Національного олімпійського комітету України в області, яке очолює голова ОДА Валерій Куліч, та обласна федерація боксу.

На офіційне відкриття спортзалу вчора, 2 лютого, завітав перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. У заході також взяли участь начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький та директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш.

— Фізична загартованість та спорт — це запорука сильної нації. Маємо надію, що у цьому залі тренуватимуться майбутні переможці не тільки всеукраїнського рівня, а й олімпійські чемпіони, — звернувся до вихованців та педколективу закладу перший заступник голови ОДА.

 
 

Принагідно Леонід Сахневич оглянув навчальні класи. Гордістю школи є новий спортзал, де тренуються важкоатлети. До речі, найближчим часом їхнім спортивним наставником стане заслужений майстер спорту України Ольга Коробка.

 
 

Довідково. У 2016 році на міжнародних аренах спортсменами з Чернігівщини завойовано 104 медалі (74 з олімпійських видів спорту), з яких 53 — золоті. У всеукраїнському рейтингу Чернігівська область посіла перше місце з боксу, Ічнянська районна ДЮСШ «Колос» зайняла сьоме місце серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл (вихованки школи, представниці відділення боксу — неодноразові переможниці і призерки чемпіонатів світу та Європи).

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації