back

У Куликівці нарешті заселять 25-річний довгобуд – квартирна черга скоротиться до 27 чоловік

28-01-2017 | 19:34

Будівництво тривалістю у чверть століття – п’ятиповерховий житловий будинок у селищі Куликівка почали зводи ще у 1992-му році. Та гроші закінчилися і роботи завмерли. Протягом тривалого часу об’єкт переходив від одного забудовника до іншого. Зрештою, у 2007-му році будинок таки звели, але він так і залишився незаселеним. Через господарські спори і цілу низку судів протягом дев’яти років будинок простояв порожнім. І цей час не минув безслідно — дах протік до першого поверху.

Лише у 2016-му році будинок було передано на баланс селищній раді, але уже в непридатному для проживання стані. У місцевому бюджеті необхідної на відновлення багатоповерхівки суми не знайшлося. Тож Куликівці вирішили спробувати отримати кошти з Державного фонду регіонального розвитку. Але за цей проект довелося поборотися:

«Позиція Мінрегіону така, що кошти Фонду регіонального розвитку повинні направлятися, перш за все, на інфраструктурні проекти, на енергозберігаючі технології – школи, садочки і тому подібне. А житловий будинок у цю концепцію не зовсім «вписується», і ми доводили, що це дійсно треба, що ця проблема була в Куликівці фактично 20 років нерозв’язаною і її необхідно нарешті розв’язати, щоб будинок не пропав, а був введений в експлуатацію», – пояснює голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Зрештою, проект таки отримав державне фінансування – мільйон триста тисяч з Фонду Регіонального розвитку, ще сто сорок з половиною тисяч гривень додав місцевий бюджет. За ці кошти було проведено реконструкцію даху будівлі та внутрішньобудинкової дощової каналізації.

Нині тут із 60-ти квартир розподілено 27. Їх отримали 13 учасників АТО, троє дітей-сиріт, по кілька родин ліквідаторів аварії на ЧАЕС та багатодітних родин, педагогічні працівники та медики, одну квартиру притримали в якості службового житла для лікаря, якого планують запросити на роботу. Ще третина квартир у стадії оформлення.

Після розподілу житла в довгобуді, на обліку куликівської квартирної черги залишається 27 чоловік. Ті ж, хто отримав житло у будинку, сподіваються у селищній раді, вже в цьому році заселяться.



Прес-служба облдержадміністрації

за інформацією телеканалу «Сівер»