back

Ніжинський дитячий будинок-інтернат інспектують

27-01-2017 | 16:57

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та голова обласної ради Ігор Вдовенко провели зустріч з волонтерами та колишніми вихованцями Ніжинського дитячого будинку-інтернату Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, на якій було розглянуто їхнє звернення щодо ситуації, що склалася у цьому закладі.

У заході також взяли участь очільник постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери обласної ради Сергій Журман, в.о. начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Пулін та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько.

Під час діалогу волонтери Юлія Грихно та Марина Петрова зазначили, що Ніжинський будинок-інтернат не пристосований для проживання дітей з обмеженими можливостями. Через відсутність у триповерховій будівлі ліфту підопічним з ураженнями нервової, опорно-рухової систем та психічними розладами складно потрапити до їдальні, актової зали та класів. Крім того, є нарікання на роботу персоналу закладу, антисанітарні побутові умови, несистематичність навчальних занять, застосування фізичних покарань та психологічного тиску до вихованців закладу.

Виступаючі говорили про порушення процедури переведення дітей до геріатричних та психоневрологічних закладів без рішення суду, медичних діагнозів і відповідного віку. Також було висловлено припущення про не цільове використання коштів і волонтерської допомоги.

 У ході зустрічі напрацьовано шляхи розв'язання порушених у зверненні питань. Зокрема, за результатами розгляду звернення волонтерів буде проведена перевірка інтернатних установ області та створена робоча група у складі депутатів обласної ради, представників відповідних профільних служб для комплексної перевірки Ніжинського дитячого будинку-інтернату.

Сьогодні ж перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, в.о. начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Пулін та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько виїхали до Ніжинського дитячого будинку-інтернату для з'ясування стану здоров'я дітей та умов їхнього перебування в закладі.

 

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради