back

У новому році журналісти-початківці продовжують знайомитись з основами професійної діяльності

26-01-2017 18:29

Юридичні аспекти журналістської діяльності майбутні медійники вивчали сьогодні, 26 січня, на черговому занятті «Школи молодого журналіста».

Роз’яснював правові засади Іван Петрикей, адвокат, юридичний консультант громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ».

Часто у своїй роботі журналісти стикаються з темами, пов’язаними з органами влади. Тому Іван Петрикей ознайомив майбутніх спеціалістів зі структурою державних органів та юридичними особливостями оприлюднення публікацій, пов’язаних з їх діяльністю.

Також спікер розповів про тонкощі отримання медійниками доступу до публічної інформації. Зокрема, він надав практичні поради зі створення відповідного запиту. Такий документ оформлюється у довільній формі, проте має ряд нюансів, прописаних в Законі України «Про доступ до публічної інформації».

Журналісти-початківці поповнили та оновили знання у сферах захисту особистих майнових та немайнових прав автора. Дізналися про особливості забезпечення захисту свобод та законних інтересів медійників, розглянувши Закон України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів».

Суспільна думка має формуватися завдяки правильно висвітленій інформації, а не «нав’язуванню» читачу власних оціночних суджень кореспондента, – наголосив Іван Петрикей.

Крім того, учасники проекту отримали відповіді на запитання, які виникають під час здійснення журналіських розслідувань, та проаналізували правову сторону проведення фото- та відеозйомки.

Проект «Школа молодого журналіста» реалізується Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Асоціацією регіональних ЗМІ та благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини».

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода