back

Реконструкція закладів освіти і культури Носівщини триває

26-01-2017 | 13:13

Учора, 25 січня, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко в рамках робочої поїздки у Носівський район перевірив стан виконання ремонтних робіт у освітньо-культурних закладах.

У селі Ясна Зірка він разом з народним депутатом України Олександром Кодолою та директором Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Юрієм Євтушенком поспілкувався з місцевими жителями. Зустріч відбулася у місцевому будинку культури, де нещодавно зробили ремонт покрівлі.

– На жаль, ми бачимо, що будинкам культури не так просто вистояти в сучасних соціально-економічних умовах. Не кожне маленьке село має власний клуб. У Ясній Зірці він не тільки працює, а й розвивається. Тож мені приємно спостерігати за вашими досягненнями. Кошти, залучені на ремонт покрівлі за рахунок державної субвенціїі, дійсно відпрацьовані, а це більше 190 тисяч гривень, – зазначив Сергій Сергієнко.

Варто зауважити, що після входження села до Носівської об’єднаної територіальної громади, можливості по реконструкції соціально-значущих об’єктів значно зросли. Тож необхідно готувати проекти по закладам, які потребують реконструкції, та подавати їх на розгляд до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

 

У Носівці заступник голови Чернігівської облдержадміністрації відвідав дитячий садочок «Барвінок». Він є найбільшим у місті – налічує 338 вихованців.

У дошкільному закладі наприкінці 2016 року замінено 45 вікон та 12 вхідних дверей. На черзі – заміна ґанків.

Як зазначила завідуюча садочку Наталія Чорна, у «Барвінку» забезпечені всі необхідні умови для розвитку дітей. Проблемою є його переповненість. Наприклад, є групи по 45 дітей, ще близько 100 – стоять у черзі. Тож жителі Носівки сподіваються на відкриття нової школи №5 з чотирма дитсадковими групами.

– Завдяки новим сучасним вікнам і дверям у садочку тепло і затишно. Загалом витрачено більше 500 тисяч гривень державної субвенції – наголосив Сергій Сергієнко.

До слова, протягом минулого року у Носівці значну матеріальну допомогу з державного бюджету отримали заклади культури. Районна школа мистецтв та міський будинок культури мали по 200 тисяч гривень. Гроші витратили на нові музичні інструменти, апаратуру для проведення концертів тощо. У поточному році керівництво закладів планує зробити косметичні ремонти та вирішити проблему з опаленням.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації