back

В області реалізовано 75 проектів за фінансування з Державного фонду регіонального розвитку

25-01-2017 12:55

Пріоритетними для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку проектами на 2017 рік визначено заходи з енергоефективності освітніх та медичних закладів, об’єктів спортивної інфраструктури. Згідно зі змінами, внесеними до Бюдетного кодексу у грудні 2016 року, на кожен з цих напрямків буде спрямовано не менше 10% коштів ДФРР. Загалом на поточний рік у Фонді закладено 3,5 мільярди гривень, додатково на розбудову ОТГ передбачено ще 1,5 мільярди субвенцій.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час наради щодо інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку з представниками обласних державних адміністрацій, а також Міністерств освіти й науки, охорони здоров’я, молоді  та спорту, низки профільних відомств, що відбулася 24 січня.

У засіданні взяв участь і перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич.

- Чернігівщина відчула значну підтримку Уряду. Лише у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на реалізацію проектів було передбачено близько 92 мільйонів гривень. Загалом вдалося реконструювати 75 об’єктів. Здебільшого це заклади освіти та охорони здоров’я.

Відбір проектів здійснювався виключно на конкурсних засадах, а фінансування — відповідно до рейтингу.

Майже в повному обсязі освоєно і субвенцію на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Для ОТГ, що створилися першими (Парафіївська, Кіптівська, Вертіївська, Макіївська та Деснянська), надійшло близько 32 мільйонів гривень.

Наразі облдержадміністрація уже здійснює попередній огляд потенційних об’єктів для реконструкції на поточний рік, — коментує Леонід Володимирович.

Читати також: Новостворена громада продовжує та інтенсифікує розвиток Корюківського району 

Учасники наради також обговорили перспективи реформування сфери державних послуг як необхідного для сталого розвитку країни напрямку. Новий формат сервісних центрів, де в одному приміщенні надаються усі необхідні адміністративні послуги – якісно, зручно та швидко – дієвий антикорупційний інструмент.

Заступник Міністра відзначив, що фінансова децентралізація надає значно більші можливості для регіонів, і акцентував на необхідності комплексного підходу до розвитку інфраструктури з боку місцевої влади.

Довідково: Створення Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) є однією з умов прискорення соціально-економічного розвитку регіонів України, переведення державних інструментів розвитку регіонів на нову основу, відхід від старої практики фінансування виключно будівництва все нових об’єктів, передусім бюджетної сфери, які домінували в переліках фінансування за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів, субвенцій на соціально-економічний розвиток окремих територій, державних цільових програмах. Створення ДФРР дозволяє започаткувати в Україні фінансування проектів регіонального розвитку на конкурсній основі та відповідно до регіональних стратегій розвитку та планів заходів з їх реалізації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода