back

Новостворена громада продовжує та інтенсифікує розвиток Корюківського району

22-01-2017 18:47

Відкриття реконструйованих відділень лікарні, передача шкільного автобуса, ознайомлення з роботою новітньої ТЕС і оглядини котельні у сільській школі –у середу 18 січня голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч у черговий раз відвідав Корюківщину. Проте цього разу візит був не у місто чи район, а вже до об’єднаної територіальної громади.

Оновлена Корюківська ЦРЛ готова надавати ще якісніші послуги і претендує на звання «Центру медицини» півночі Чернігівщини

Свій візит Валерій Куліч розпочав із відвідин Корюківської центральної районної лікарні, в якій нещодавно завершився ремонт. Разом із народним депутатом України, представником 207-го виборчого округу, голова облдержадміністрації перерізав стрічку, що символізувала успішне завершення робіт із реконструкції педіатричного відділення лікарні. Після цього, за участі керівництва міста і району, гості оглянули приміщення установи й поспілкувалися з її персоналом та місцевими ЗМІ.

«Обсяг робіт виконано значний: замінені на металопластикові вікна і двері, відремонтовано стелі, стіни, підлогу, встановлено нову сантехніку, освітлення, придбано нові меблі та яскраву постільну білизну. Одним словом, наче заново збудоване, і не хочеться навіть згадувати, що там було до цього… Не наважусь запрошувати туди відвідувачів (нехай усім здоровиться), але переконалася на власні очі: при потребі пацієнти матимуть чудові умови для одужання. Медичним же працівникам зроблено все для комфортної праці…

…Такі ж гарні враження справила друга частина поліклініки, де прийматимуть дітей. І що важливо: на другому поверсі нарешті облаштовані окремі зони для хворих і здорових дітлахів. Там теж усе нове, сучасне і якісне. Не багато знайдеться навіть в обласному центрі таких чудово відремонтованих медичних закладів», – ділиться враженнями від побаченого редакторка місцевої газети «Маяк» Ірина Гайова.

Загальна вартість робіт, уже виконаних у педіатричному відділенні ЦРЛ (включно із реконструкцією покрівлі), склала 3027,7 тис. грн., з яких 2939,5 тис. грн. – субвенція Державного бюджету та 88,2 тис. грн. – кошти районного бюджету, виконавець робіт –ТОВ «АЗБІ» (Бровари). Ремонт дитячого поліклінічного відділення обійшовся у 1922 тис. грн. (1730 тис. грн. –державна субвенція і 192 тис. грн. – із районного бюджету, виконавець робіт – ТОВ «Будмайстер» (Корюківка).

Також на умовах співфінансування з державного і місцевого бюджетів закуплено обладнання і меблі для педіатрії та інфекційного відділення, роботи з ремонту якого ще тривають.

Голова ОДА і народний депутат також відвідали Центр первинної медико-санітарної допомоги, відділення гемодіалізу та кабінет, де встановлено комп’ютерний томограф – новий, найсучасніший в області, придбаний постійним меценатом ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП» за майже 5 мільйонів гривень.

Про нове медичне обладнання розповідав головний лікар ЦРЛ Сергій Пивовар. Сучасний томограф, обладнання для гемодіалізу, лапароскопічний комплекс в операційному відділенні – все це, разом із реконструкцією приміщень лікарні, нещодавні надбання Корюківської ЦРЛ, які дають громаді підстави претендувати на звання «Центру медицини» півночі Чернігівщини.

«Ми з Анатолієм Сергійовичем були у цій лікарні буквально рік тому – і ті відділення, які ми сьогодні бачимо вже відремонтованими, ще рік тому були просто у жахливому стані. Дякуючи спільній роботі і з народним депутатом, і з меценатами, на мій погляд, вдалося «просунути» Корюківську лікарню на якісно інший рівень надання послуг», – коментує подію голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч.

У ході огляду гості-представники законодавчої та виконавчої влади обговорили з Корюківським міським головою-керівником новоствореної об’єднаної громади Ратаном Ахмедовим, керівниками району та медиками подальші дії з поліпшення якості медичного обслуговування півночі Чернігівщини – потреби лікарень, місцевих амбулаторій, забезпечення фахівцями, придбання житла для лікарів та інше.

(продовження тексту після фото)



Опорна школа отримала новий автобус

Наступним пунктом у графіку робочої поїздки голови ОДА стала одна з опорних шкіл – Корюківська ЗОШ І-ІІІ ст. №4, для потреб учнів якої Валерій Куліч передав директору ключі від нового автобуса.

«Наша спільна мета – поліпшення якості освіти, а тому всі завдання будуть спрямовані саме для її реалізації», – зазначив голова виконавчої влади області, звертаючись до педагогічного та учнівського колективів навчального закладу.

Вагомість та значущість цієї події, а також системних змін у галузі шкільної освіти зауважив і нардеп-мажоритарник від громади Корюківки Анатолій Євлахов. Також він подякував за співпрацю обласній та місцевій владі.

За внесок у розвиток освітньої галузі району висловив вдячність гостям директор школи Олег Гайовий. Він відзначив, що протягом останнього року матеріальне та інформаційно-технічне забезпечення навчального процесу суттєво поліпшилося – оновлюється спортивний інвентар, з’явилися два комп’ютерні класи, у перспективі – спорудження сучасного спортивного майданчика та майстерні для трудового навчання.

(продовження тексту після фото)



Відновлювальна енергетика в дії: незалежність енергосистеми держави й наочна економія сільської школи

Далі візитери рушили до Корюківської теплової електростанції, побудова якої торік стала найвдалішим інвестиційним проектом у регіоні.

Екскурсію підприємством провів директор Ігор Матюха. Він ознайомив гостей із роботою ТЕС, особливостями видобутку електроенергії, перевагами відновлювальної енергетики та перспективами розвитку галузі в районі.

Довідково:

У 2016 році ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ» побудувало теплову електростанцію потужністю 3,5 МВт (І-а черга), що працює на біологічному паливі – залишках деревини, відходах лісозаготівельної та деревообробної промисловості Чернігівської області.

Для реалізації проекту будівництва Корюківської ТЕС було залучено 77 млн. гривен вітчизняних інвестицій. Загальна вартість інвестиційного проекту (передбачається спорудження другої черги потужністю та 3,3 МВт) становить 120 млн. гривень.

Будівництво цього об’єкту дало можливість створити додатково 30 робочих місць, забезпечує стабільний попит на сировину суміжних галузей (відходи лісової та деревообробної промисловості).

При роботі підприємства на повну проектну потужність очікується виробництво 25 млн. кВт/год. електроенергії щорічно та надходження до бюджетів усіх рівнів в обсязі 8 млн. гривень.

(продовження тексту після фото)



Наступним пунктом поїздки стало село Савинки, де Валерій Куліч і Анатолій Євлахов відвідали місцеву школу, в якій навчаються 72 дітей, у тому числі з чотирьох сусідніх сіл.

Гості оглянули навчальний заклад і шкільну котельню, яку було реконструйовано за гроші державного і районного бюджетів і місяць тому введено в експлуатацію.

Директор школи Сергій Рябченко розповів, що вартість переоснащення котельні склала майже 693 тисячі гривень. Але витрати, переконаний керівник, виправдані: температура в класах відтепер постійно утримається на рівні комфортних для навчальної обстановки 20 градусів за Цельсієм, а перехід із газу на тверде паливо економить кошти близько 117 тисяч гривень на рік (за нинішніми цінами). Тепер ці кошти можна буде направити на оновлення шкільних меблів, закупівлю наочних матеріалів тощо.

(продовження тексту після фото)



Держава, громада, приватний сектор – партнерство заради комплектного розвитку

Зауважимо, що реалізація деяких з описаних вище проектів та інших, що реалізуються на Корюківщині, є результатом об’єднання зусиль державної влади різних гілок і рівнів, місцевого самоврядування та приватних організацій.

До прикладу, комплексний розвиток Корюківської ЦРЛ став можливим завдяки поєднанню лобістських зусиль парламентського представника громади, ефективного проектного менеджменту, здійсненого обласною і місцевою виконавчою владою та залученню меценатів. Корюківська ЗОШ №4 також розвивається всебічно завдяки різного роду підтримці: автобус – від держави, комп’ютерна техніка – і від держави, і від приватної ініціативи.

Такі приклади – не поодинокі. І, зауважимо, що їх кількість, як і кількість позитивних змін загалом, має прямий зв’язок із активністю громади та ефективністю її самоврядних органів.

Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода