back

Освітні заклади Менщини мають і тепло, і сучасну техніку — переконався Леонід Сахневич

19-01-2017 | 10:47

Робочий візит першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича у Менський район вчора розпочався з відвідин Березнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

У навчальному закладі минулоріч за рахунок субвенції провели реконструкцію теплотраси, а вже у 2017-ому школа отримала новий подарунок — 14 комп’ютерів із сучасним програмним забезпеченням.

Техніку передано відповідно до угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки.

— Березнянська ЗОШ — опорний навчальний заклад, що зобов’язаний мати хорошу навчально-технічну базу. А якісну освіту сьогодні не можна уявити без освоєння комп’ютерних програм, — наголосив Леонід Володимирович.

Читати також: Енергозберігаючі вікна та нові комп’ютери — подарунок під ялинку для двох шкіл Прилуччини  

                        Ліцеїсти зустріли святого Миколая у новому кабінеті англійської мови 

 

 

Дягівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів налічує майже сотню учнів. Віднедавна навчальний заклад може похвалитися значною економією та теплом — за рахунок коштів державної субвенції та місцевого бюджету встановлено твердопаливні котли, що коштували близько 560 тисяч гривень. 

Власними силами громада села забезпечила затишок у місцевому дитсадку. Тут паралельно з газовими котлами встановлено сучасні твердопаливні.

 

 

Найбільше подарунків припало на Менську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка. Однак, й учнів у навчальному закладі чимало — понад сімсот.

Леонід Сахневич передав мультимедійний проектор та екран, що придбаний за кошти державної субвенції, та оглянув новий комп’ютерний клас (15 одиниць техніки), переданий відповідно до угоди між Урядами України та Китайської Народної Республіки.

Менська ЗОШ у минулому році оновилася і зовнішньо: за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету проведено утеплення частини приміщення; частковий ремонт внутрішньої системи опалення; завершено ремонт даху; частково проведено монтаж підвісної стелі та заміну світильників на енергозберігаючі, замінено вікна. Загальна вартість робіт перевищила мільйон гривень.

 

 

На завершення візиту до Менщини Леонід Сахневич оглянув стадіон «Колос», який нещодавно передано на баланс відділу освіти Менської РДА.

Наразі спортивний комплекс знаходиться в аварійному стані, і це унеможливлює організацію безпечних занять з дітьми. Перший заступник голови ОДА разом з керівниками району обговорили питання проведення реконструкції приміщення та шляхи його фінансування. Цього ж дня представник проектної організації оглянув об’єкт та попередньо оцінив масштаби роботи,  а це близько трьох мільйонів гривень. Гроші планують залучити з Державного фонду регіональноо розвитку.

 

>

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації