back

Володимир Гройсман: українці достойні вищої зарплатні ніж вони отримували у 2016-му році

18-01-2017 08:38

Цю думку Прем’єр-міністр України неодноразово підкреслював упродовж свого робочого візиту на Чернігівщину.

Перебуваючи у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування» Володимир Гройсман поспілкувався з представниками всеукраїнських та обласних засобів масової інформації.

Одним з найбільш детально обговорюваних питань стало підвищення рівня мінімальної заробітної плати в Україні.

Багато хто критикує це підвищення, — зазначив Глава Уряду. — Проте я вважаю цей крок правильним. І ми будемо домагатись того, щоб кожна працююча людина в Україні отримувала не менше ніж 3200 гривень на місяць. І це тільки початок…

Нам також треба все зробити для того, щоб підвищити пенсії у нашій країні. Потрібно знайти усі резерви, щоб наповнювати державний бюджет і віддавати кошти людям, які їх заробили.

Прем’єр-міністр пообіцяв свою підтримку усім підприємцям, які у повному обсязі сплачуватимуть належне як працівникам, так і до бюджету. Він нагадав також, що в останні місяці заробітна плата відчутно зросла у багатьох сферах життєдіяльності. У тому числі — майже вполовину — в освіті.

Реформування цієї галузі Володимир Гройсман назвав одним із пріоритетів діяльності нинішнього Уряду. На його думку, якісна освіта дає можливість людині знайти своє місце в реальному секторі економіки.

При цьому якісні зміни потрібні на усіх етапах освітнього процесу — від дитячого садочка до вишу. Однією з найбільших перепон на цьому шляху Володимир Гройсман вважає малокомплектні школи, оскільки рівень навчального процесу там низький і зовсім не відповідає фінансуванню, яке для них виділяється.

Кошти через економіку ми маємо інвестувати не у неефективні малокомплектні школи, а в дитину: у її освіту, її здоров’я, її успіх.

З тієї ж причини необхідно так модернізувати професійно-технічну освіту, щоб людина, яка її здобула, була конкурентоспроможною на ринку праці.

На жаль, в Україні є професійно-технічні заклади, які проводять навчання за технологіями 60 – 70-х років минулого сторіччя. Це означає, що кошти у таке навчання вкладаються неефективно, учні не одержують знань, що відповідають сучасним вимогам. Тому у країні й відбувається реформування системи професійно-технічної освіти. За словами Прем’єр-міністра, в країні існують десятки тисяч вакансій, де чекають кваліфікованих фахівців робітничих спеціальностей. І модернізована профтехосвіта має сприяти заповненню цих вакансій. Першими кошти на модернізацію освітнього процесу отримують заклади, де готують фахівців за спеціальностями «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування», «Швачка. Кравець. Закрійник».

 

У Чернігівському училищі побутового обслуговування, з роботою якого ознайомився Володимир Гройсман, вже працюють за оновленими навчальними планами і програмами, впроваджують сучасні інформаційно-комунікаційні, виробничі та педагогічні технології. У рамках реалізації пілотного проекту з модернізації підготовки фахівців швейної галузі тут отримали новітнє швейне обладнання, оновлені версії комп’ютерних програм для підготовки кравців та закрійників.

Володимир Гройсман високо оцінив оснащеність Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування сучасним устаткуванням.

Сьогодні у цьому училищі є обладнання, яке дозволяє готувати фахівців, зокрема, швачок, які, прийшовши на виробництво, здатні будуть випускати якісний конкурентоздатний продукт і отримувати достойну заробітну плату.

У ході візиту Прем’єр-міністр України зустрівся та поспілкувався з учнівським та педагогічним колективом училища.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода