back

Як збалансувати попит і пропозицію на ринку праці – з’ясують в облдержадміністрації

17-01-2017 08:18

Які спеціальності актуальні сьогодні та як адаптувати обсяги підготовки кваліфікованих кадрів до потреб роботодавців – вивчатиме тимчасова робоча група з організації прогнозування попиту на ринку праці та удосконалення напрямів профорієнтаційної роботи в області.

Перше засідання робочої групи провела заступник голови – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації  Наталія Романова вчора, 16 січня.

На порядку денному — обговорення організаційних питань діяльності, визначення функцій членів групи та затвердження порядку прогнозування попиту на ринку праці, проект якого запропонований обласним центром зайнятості.

У зібранні взяли участь представники департаментів економічного та агропромислового розвитку, соціального захисту населення, Управління освіти і науки облдержадміністрації, обласного центру зайнятості, профспілок, організацій роботодавців та науковці.

– Наша взаємодія, залучення навчальних закладів та роботодавців зможе вдосконалити напрямки профорієнтаційної діяльності. Адже важливо, щоб кожен абітурієнт обирав професію не за її престижністю, а за власними інтересами, – звернулася до присутніх Наталія Романова.

Наразі, професії, які були затребувані кілька років тому (юрист та економіст), втрачають популярність, замість них зростає попит на робітничі спеціальності.

Центрами зайнятості в минулому році зареєстровано 27 тисяч вакансій, поданих роботодавцями Чернігівщини. З них 57 % належать кваліфікованим робітничим професіям. Ще 16 % – для робітників, які не потребують спеціальної підготовки. І тільки чверть – для службовців з вищою освітою.

Шляхом опитування роботодавців області центри зайнятості визначать спеціальності, що матимуть попит цьогоріч. Результати анкетування планують опрацювати до 5 березня.

Крім того, Наталія Романова наголосила, що результатом роботи тимчасової комісії має стати подання пропозицій до Кабінету Міністрів України для врахування їх у методичних рекомендаціях щодо формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

Учасники засідання вирішили підтримати запропонований проект порядку прогнозування, попередньо доопрацювавши його з урахуванням напрацювань, які члени робочої групи мають надати обласному центру зайнятості до 30 січня цього року. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю
 Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода