back

Легалізація заробітних плат напряму пов'язана з питанням осучаснення пенсій, - Павло Розенко

11-01-2017 | 08:56

Питання виплати легальних заробітних плат та підвищення мінімальної заробітної плати напряму пов’язані з питанням підвищення пенсій. Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

- Все суспільство, всі ми повинні зрозуміти, що пенсія – це похідна від заробітної плати. В країні, де мізерні заробітні плати, не може бути високих пенсій. Так само не може бути високих пенсій в країні, де 50% працюючих громадян або не сплачують ЄСВ, або сплачують його в неповному обсязі. І стан Пенсійного фонду – це відображення стану економіки, - сказав він.

- Безумовно, несправедливість  у пенсійному забезпеченні на сьогодні є і ми цього не заперечуємо. Тому питання осучаснення пенсій буде одним із перших проектів Уряду, який ми будемо намагатися реалізувати в соціальній сфері в 2017 році, - наголосив Павло Розенко.

За його словами, для осучаснення пенсій додатково потрібно 30-40 млрд грн в залежності від механізму, який буде використаний.

-Тому ми дуже розраховуємо на легалізацію, ми дуже розраховуємо на те, що підвищення мінімальної заробітної плати дасть додатковий ресурс Пенсійному фонду, який ми насамперед використаємо для того, щоб вирівняти ситуацію і відновити справедливість у пенсійному забезпеченні, - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

- Осучаснення пенсій записане в програмі діяльності Уряду і  я як профільний Віце-прем’єр зроблю все для того, щоб цей план був реалізований якнайшвидше, - підкреслив Павло Розенко.

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України