back

На свята на Чернігівщині сталися 34 надзвичайні події

10-01-2017 | 12:52

За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області, протягом святкових днів з 7 по 9 січня рятувальники 34 рази виїжджали на ліквідацію надзвичайних ситуацій.

Так, цими днями сталося 18 пожеж, внаслідок чого одна людина загинула, знищено одну та пошкоджено 17 будівель. Основна причина виникнення пожеж – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації або влаштуванні приладів пічного опалення, а також необережність громадян під час паління.

14 разів підрозділи ДСНС надавали допомогу водіям автомобілів, що потрапили у снігові замети. Серед вивільненого транспорту –15 легкових машин, три карети швидкої допомоги, два автобуси та дві вантажівки.

Аби запобігти надзвичайним ситуаціям, рятувальники закликають населення частіше звертати увагу на стан опалювальних приладів, надмірно не перегрівати печі, не залишати вогонь без нагляду, не розпалювати його з використанням бензину чи інших горючих рідин.

Також працівники ДСНС звертаються до водіїв утриматися від поїздок на великі відстані, обов’язково в дорогу брати із собою теплі речі та гарячі напої, щоб попередити можливе переохолодження.

 

За інформацією Управління Державної служби
з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області