back

Обласна лікарня удосконалюється: на черзі оновлене хірургічне відділення

28-12-2016 | 09:16

Близько 10 мільйонів гривень цьогоріч отримала КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня» з різних джерел фінансування: державний та обласний бюджети, кошти благодійних фондів.

Гроші розподілили на найнеобхідніше: нове медичне обладнання та меблі, ремонт приміщень та водопроводу.

Найбільш затратним для закладу виявилася реконструкція будівлі хірургічного корпусу та заміна водопровідного вводу.

З результатами зробленого вчора ознайомивсь голова облдержадміністрації Валерій Куліч та керівник обласного управління охорони здоров’я Петро Гармаш.

Роботи велися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевого бюджету. Більше шестисот тисяч гривень витрачено на підключення до магістральної мережі двох водопровідних вводів. До цього забезпечення лікарні водою здійснювалося тільки по резервному водопроводу.

Понад 4 мільйони гривень пішло на будівельні роботи та устаткування хірургічного відділення.

- Мені приємно, що вже другий рік поспіль до новорічних свят ми відкриваємо реконструйовані відділення обласної лікарні. Загалом по області тільки з Державного фонду регіонального розвитку для медичних закладів виділено близько 23 мільйонів гривень і майже 21 мільйон з обласної скарбниці. Розвиток обласних медичних закладів є пріоритетом для роботи облдержадміністрації, — зазначив Валерій Куліч.

Як зауважив головний лікар обласної лікарні Андрій Жиденко, у планах закладу на наступний рік — реконструкція відділення нейрохірургії.

Читати також: Реанімобіль – обласній дитячій лікарні 

Також у райони було передано сучасні інгалятори від спонсорів з Італії.

 


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації