back

Енергозберігаючі вікна та нові комп’ютери — подарунок під ялинку для двох шкіл Прилуччини

23-12-2016 | 09:47

Малодівицька ЗОШ І-ІІІ ступенів Прилуцького району у передноворіччя отримала реконструйоване приміщення.

Вчора у районі відбулося урочисте завершення реалізації проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3", в рамках якого і відбулася заміна вікон та дверей в освітньому закладі.

Загальна вартість робіт — близько півтора мільйона гривень.

Фінансування здійснювалося проектом ЄС/ПРООН, організацією громад «Спілка членів громади смт Мала Дівиця», Малодівицькою селищною радою, Великодівицькою, Дмитрівською, Обичівською, Петрівською сільськими радами.

Привітав з цією подією та прийдешніми святами учасників урочистостей і перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

—   У реалізації ІІІ фази Проекту в області беруть участь 8 районів та 2 міста, якими впроваджується 33 мікропроекти. 9 — ще знаходиться у стадії опрацювання. Там, де згуртовано діє громада, там і село розвивається: ремонтуються соціальні об’єкти, оновлюється матеріальна база, з’являється світло, ефективно використовується теплоТож нехай в новому році у родинах, а значить, і в громадах панує мир і злагода, — зазначив перший заступник голови ОДА.

Цього ж дня Леонід Сахневич вручив сертифікат на 14 сучасних комп’ютерів із ліцензійним програмним забезпеченням Дідівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Їх вартість — близько 179 тисяч гривень.

Він зазначив, що такі приємні подарунки чекають на багатьох школярів області. Адже Чернігівщина від Міністерства освіти і науки України отримала 527 комплектів комп’ютерного обладнання та 512 комплектів ліцензійного програмного забезпечення для загальноосвітніх навчальних закладів.

Техніка як ніколи стане у нагоді Дідівській школі: у поточному навчальному році педагогічний колектив реалізовує програму «Впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес».

Заклад є опорним з організації інноваційних процесів та дослідно-експериментальної роботи. Нині тут навчається 248 учнів.

Варто зауважити, що у минулому навчальному році у приміщенні замінені вікна та двері.

За повідомленням Прилуцької райдержадміністрації