back

Президент України зустрівся з Головою Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту

22-12-2016 | 08:14

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Головою Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту Елмаром Броком.

Глава держави поінформував про прогрес України на шляху реформ та запевнив у рішучій налаштованості влади для забезпечення необхідних трансформацій.

Елмар Брок відзначив реформаторські зусилля України, зокрема схвалення Верховною Радою України Державного бюджету України на 2017 рік, зміцнення банківської системи та сміливість рішення щодо націоналізації «Приватбанку», а також реалізацію антикорупційної політики, у тому числі впровадження системи е-декларування, розбудови антикорупційної інституційної архітектури та судової реформи.

«Саме ці кроки зміцнюють правову безпеку України, яка є критично важливою для залучення іноземних інвестицій та економічного піднесення держави», - наголосив Голова Комітету Європарламенту.

Співрозмовники обговорили останній розвиток подій на Донбасі та засудили збройні провокації російської сторони, спрямовані на загострення ситуації на лінії зіткнення.

Петро Порошенко висловив вдячність за незмінну підтримку Європейським Союзом суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом, та привітав рішення Ради ЄС продовжити економічні та секторальні санкції проти Росії після 31 січня 2017 року.

Співрозмовники також досягли домовленості докласти зусиль для пришвидшення вирішення процедурних питань в інституціях ЄС з метою запровадження безвізового режиму для українців.

Прес-служба Президента України