back

Президент прийняв вірчі грамоти у Послів Греції, Перу та Боснії і Герцеговини

21-12-2016 | 08:05

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у Посла Грецької Республіки Георгія Пукаміссаса, Посла Республіки Перу в Україні (за сумісництвом) пана Альберто-Ефраїна-Вільфредо Саласа-Барабна та Посла Боснії і Герцеговини в Україні (за сумісництвом) пана Александара Драгічевича.

Під час бесіди Глави держави з Послом Греції в Україні сторони обговорили графік найближчих контактів між двома країнами на високому рівні. Окрему увагу було приділено ситуації на Донбасі та продовження санкційної політики ЄС проти Росії. За словами Посла Греції, ситуація на Сході України, викликана російською агресією, є раною на тілі Європи. Георгій Пукаміссас зазначив, що Греція поважає та підтримує незалежність і територіальну цілісність України.

У ході розмови Президент України та Глава перуанської дипмісії обговорили питання поглиблення співпраці між двома державами, активізації двосторонніх політичних відносин та економічного співробітництва, у першу чергу, у машинобудівній, авіаційній та космічній галузях.

Під час бесіди з Послом Боснії і Герцеговини в Україні Глава Української держави висловив зацікавленість в інтенсифікації двосторонніх контактів високого рівня між двома країнами. Він закликав боснійську сторону активно підтримувати Україну в рамках міжнародних організацій у її боротьбі за відновлення територіальної цілісності, порушеної внаслідок російської агресії.

Прес-служба Президента України