back

Бережіться — в області сезонний грип!

19-12-2016 17:05

Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України, досліджуючи біологічний матеріал від хворих на ГРВІ, виявив лише сезонний грип.

Наразі в області захворіло 10217 осіб, з них більше шести тисяч — діти.

З початку епідсезону проводиться вакцинація.

Увага! Вакцинація показана лише за рекомендацією лікаря та проводиться лише в лікувальному закладі.

Рівень захворюваності нижче епідпорогу майже на 4%. Втім, перевищення допустимого показника зареєстровано в Бахмацькому, Борзнянському, Городнянському, Ічнянському, Коропському, Менському, Ніжинському, Носівському, Семенівському, Сосницькому, Срібнянському районах та м.Ніжині. На додаткові канікули пішли в 108 школах.

У разі появи небезпечних симптомів усім, а особливо представникам груп ризику, потрібно обов’язково звернутися до лікувального закладу та при необхідності отримати лікування протягом перших двох діб з часу появи симптомів. Вагітні жінки мають викликати свого лікуючого лікаря або сімейного лікаря телефоном.

Дотримання простих правил у рази підвищить шанси встояти перед хворобою:

— уникайте близького контакту з людьми, що мають симптоми застуди. Захворіли — лишайтеся вдома;

— прикривайте ніс та рот під час кашлю та чханні;

— часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі;

— привчіть себе до корисних звичок: ретельно очистіть та продезінфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтеся вдома. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий. Стежте за достатньою кількістю сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода