back

На координаційній раді вирішували, як покращити автосполучення між населеними пунктами області

15-12-2016 | 16:40

Як не дивно, але і сьогодні мешканцям сіл не так вже й просто дістатися міста. На карті Чернігівської області ще існують деякі населені пункти, які не сполучені автобусним транспортом із Черніговом або, принаймні, райцентрами.

Саме про проблеми автосполучення йшлося сьогодні, 15 грудня, на засіданні Координаційної ради облдержадміністрації по організації пасажирських автоперевезень в області.

Одним із прикладів є ситуація в селі Унучки Чернігівського району. Його жителі незадоволені обмеженою кількістю автобусних маршрутів, що проходять крізь їх село. Зокрема, в обідню пору немає прямого автобуса до Чернігова і вони змушені багато кілометрів проходити пішки.

Перевізник, який забезпечує автосполучення з цим населеним пунктом, у свою чергу, зауважив, що в селі мало людей і йому не вигідно здійснювати такі рейси.

Проте, порозуміння все ж таки досягли. Начальник управління промисловості, транспорту і зв’язку ОДА Сергій Меженний запропонував провести двотижневий моніторинг маршруту, щоб визначити реальну потребу мешканців у додаткових рейсах. Перевізник здійснюватиме виїзди в узгоджений час. І якщо пасажиропотік буде достатнім, а рейс рентабельним, то його зроблять регулярним.

Також на зустрічі погодили тимчасове зупинення деяких автобусних маршрутів та відкриття нових, а також узгодили заміни певних транспортних засобів іншими.






Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА