back

Проблеми вирішуються в діалозі

14-12-2016 | 17:00

Проблеми водопостачання жителям селища Парафіївка та села Южне обговорили сьогодні, 14 грудня, учасники наради, яку провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

Мова йшла про встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення мешканцям зазначених населених пунктів.

В обговоренні взяли участь директор Департаменту ЖКГ ОДА Юрій Євтушенко, голова Ічнянської РДА Олександр Бондар та представники надавача послуг – комунального підприємства водоканалізаційного господарства «Ічень».

– Комунальні платежі – одна з найболючіших тем сьогодення. Однак, ми розуміємо, що за надані послуги треба платити. Адже на ремонт і модернізацію обладнання та мереж підприємствам життєзабезпечення потрібні неабиякі кошти, – зазначив Юрій Євтушенко, коментуючи ситуацію, що склалася на КП ВКГ «Ічень».

Врегулювання тарифної політики є необхідною умовою для безперебійного функціонування комунальної сфери.

Проте, у Парафіївці та Южному тарифи залишися непереглянутими через відмову місцевої селищної ради.

Як зазначив директор КП ВКГ «Ічень» Іван Царенко, саме тому його підприємство несе збитки, які на сьогодні вже становлять близько 35 тисяч гривень.

– Вихід з непростої ситуації, що склалася, можливий лише через конструктивний діалог за участі усіх сторін. Головне, щоб люди вчасно отримували якісні комунальні послуги, – підсумував Сергій Сергієнко.

За результатами обговорення він доручив Департаменту ЖКГ облдерджадміністрації провести виїзну нараду за участі Ічнянської райдержадміністрації та виконавчого комітету Парафіївської об’єднаної територіальної громади. 

 

Департамент інформаційної діяльності 
та комунікацій з громадськістю ОДА