back

За сприяння служби зайнятості укомплектовано понад 22 тисячі вакансій

14-12-2016 | 09:30

Протягом січня-листопада 2016 року більше 5 тисяч роботодавців скористалися послугами Чернігівської обласної служби зайнятості. З них 92% завдяки професійному відбору отримали бажаних працівників. Отже, укомплектовано більше 22 тисяч вакансій.

– Для служби зайнятості клієнт номер один – роботодавець. Ми надаємо їм абсолютно безкоштовно широкий спектр послуг щодо підбору персоналу. Щоб зробити свої послуги ще доступнішими та оперативнішими, нині служба зайнятості покращує свої сервіси та впроваджує структурні зміни, – сказала директор Чернігівського ОЦЗ Лідія Падалка.

Протягом звітного періоду в області за допомогою в пошуку роботи до служби зайнятості звернулося майже 22 тисячі громадян, що на 20% менше, ніж минулоріч.

Усього перебувало на обліку та отримувало соціальні послуги 38 тисяч осіб – на 13,5% менше у порівнянні з минулорічним показником. Третину з них працевлаштовано. Зокрема, 149 осіб започаткували власну справу, скориставшись виплатою допомоги по безробіттю одноразово. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 438 осіб.

Крім того, більше 4 тисяч безробітних за направленням служби зайнятості набували нових професій та підвищували кваліфікацію, понад 7 тисяч – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Загалом протягом січня-листопада поточного року активними заходами сприяння зайнятості охоплено більше 24 тисяч безробітних.

Станом на 1 грудня в області налічувалось 10,7 тисячі безробітних, що на чверть менше, ніж минулого року. На кожне вільне робоче місце претендувало 10 осіб проти минулорічних 18.


За повідомленням
Чернігівського обласного
центру зайнятості