back

На Чернігівщині заробітна плата бюджетникам виплачується вчасно

12-12-2016 | 11:27

За січень-листопад 2016 року доходи місцевих бюджетів (без урахування трансфертів) склали майже 3,3 мільярда гривень, в тому числі до загального фонду надійшло понад 2,8 мільярда гривень, до спеціального – 375 мільйонів гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року (у співставних умовах) доходи зросли на 50,6%. З них загальний фонд бюджету – на 54,1%, а спеціальний – майже на 28%.

Податку на доходи фізичних осіб за одинадцять місяців цього року отримано понад півтора мільярда гривень, що майже на 50% більше порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Податку на нерухоме майно в частині плати за землю надійшло близько 479 мільйонів гривень. У порівнянні з січнем-листопадом 2015 року надходження зросли майже на 59%.

В області проводиться робота щодо першочергового спрямування фінансових ресурсів на оплату праці. Так, у листопаді, у бюджетах районів, об’єднаних територіальних громад і міст обласного значення на здійснення зазначених виплат спрямовано більше 67% усіх видатків, на захищені статті близько 90%.

Затримки з оплатою праці пояснюються обмеженістю в окремих бюджетах власних доходів, а також тим, що обсяги освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету не враховують реальну потребу в коштах на здійснення видатків установами освіти і охорони здоров’я.

З метою покриття дефіциту ресурсу, що виник у результаті невідповідності обсягів освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету реальним потребам загальної середньої освіти та медичних установ, за рахунок власних коштів місцевих бюджетів затверджені асигнування в сумі понад 474 мільйонів гривень.

На сьогодні, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, області виділена стабілізаційна дотація з державного бюджету в сумі понад 60 мільйонів гривень. Але цього недостатньо, оскільки нестача коштів лише на оплату праці і енергоносіїв складає понад 132 мільйонів гривень.

Варто зауважити, що протермінованої заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетних установ станом на перше грудня 2016 року не допущено.


За повідомленням
Департаменту фінансів
облдержадміністрації