back

Литва має стати плацдармом для проникнення українського виробника на ринки ЄС – Президент на Україно-литовському економічному форумі

13-12-2016 | 07:57

Президент Петро Порошенко разом з Президентом Литви Далею Грібаускайте взяли участь у другому Українсько-литовському економічному форумі. Глава Української держави запросив литовський бізнес інвестувати в Україну.

«Литва та Вільнюс стали дуже символічними для нашої європейської інтеграції і відіграли величезне значення в нашій новітній історії», - нагадав Глава держави про події листопада 2013 року, відзначивши особисту підтримку України Президентом Литви Д.Грібаускайте.

Петро Порошенко зазначив, що за останні три роки в Україні було зроблено дуже багато, зокрема вдалося знизити рівень інфляції, який у 2014 році складав 45-65%; було відновлено зростання ВВП; стабілізовано курс гривні та покращено макроекономічну ситуацію. Крім того, було забезпечено енергетичну безпеку шляхом диверсифікації джерел енергопостачання та покращено показники «Нафтогазу», реформовано систему державних закупівель, розпочато дерегуляцію і децентралізацію, реформу податкової системи.

Президент зазначив, що нині проводиться важлива судова реформа, яка забезпечить можливість громадянам та інвесторам знаходити правду та справедливість в судах. Глава держави також нагадав, що в Україні була створена та запрацювала нова антикорупційна структура. Він наголосив, що кожен український чиновник, суддя, прокурор, правоохоронець має відзвітувати про походження свого майна: машин, дач, квартир, банківських рахунків, великої кількості готівки, яка зберігається вдома. «Мета електронних декларацій не цікавість, подивитися в замковий отвір, а ефективні антикорупційні кроки», - підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що нині перше місце в товарообігу України займає Європейський Союз – більше 45%. «Це ще мало. Литва може і має бути тим плацдармом проникнення на європейський ринок українського виробника. Ми добре розуміємо, знаємо можливості та традиції один одного, ми довіряємо один одному і маємо унікальну синергію розвитку нашого бізнесу», - наголосив Президент.

«Так як Президент Литви Даля Грібаускайте є «нашою Далею», так і кожен підприємець з Литви є наш. Ласкаво просимо до України», - резюмував Глава Української держави.

Прес-служба Президента України