back

Загальнонаціональна «Книга Миру» доповнилася розділом «Чернігів»

06-12-2016 | 16:37

Марина Порошенко під час візиту до Чернігова презентувала власний проект «Книга Миру». Це книга, в якій українські діти залишають свої сімейні фотографії, а також побажання для рідної країни.

Чернігівщина стала дев’ятою областю, яка долучилася до створення «Книги миру». До цього її наповнювали змістом і почуттями маленькі українці з Тернополя, Запоріжжя, Донецька, Луганська, інших регіонів. Побувала книга і за кордоном – в Америці та Туреччині. Сьогодні ж чернігівські хлопчики та дівчатка, діти загиблих героїв АТО, розмістили свої фото у розділі «Чернігів» і написали найкращі побажання дітям та дорослим усієї країни.

– Дуже символічно, що саме в день 25-ї річниці Збройних Сил України у книзі Миру з’явилися нові сторінки, – зазначила Марина Порошенко. – Це своєрідна маленька Біблія, яку пишуть діти України. У ній – дитячі побажання, щоб на рідній землі був мир, щоб батьки не гинули, а були поруч. А ті, хто героїчно загинув, захищаючи Вітчизну, споглядали на своїх дітей з небес і бачили, як вони зростають на патріотичних прикладах дорослих.

Дружина Президента України подивилася, як майстерно малюють маленькі чернігівці, та особисто долучилася до процесу створення художніх робіт. Юні учасники зустрічі отримали від неї книги та солодкі подарунки до свят.

Також Марина Порошенко поспілкувалася з представниками громадських організацій «Єдина родина Чернігівщини» та «Єдиний волонтерський центр». Волонтери розповіли про значну допомогу родинам загиблих бійців з боку громадськості та органів влади. Висловили ідею – розповсюдити по всій країні їхній досвід психологічної підтримки родин загиблих. Також вони запропонували дружині Глави держави долучитися до реалізації в області наступних проектів для родин бійців АТО.

На згадку про сьогоднішню зустріч волонтери подарували Марині Порошенко малюнок сина загиблого військовослужбовця. Робота хлопчика символізує єдність всієї України та прагнення Миру.

Дружина Президента подякувала родинам, волонтерам та керівництву області за патріотичне й моральне ставлення до сімей загиблих героїв-учасників АТО. Це гідний приклад єднання та співпраці влади з волонтерами у допомозі таким родинам.

Крім того, в ході візиту до Чернігова Марина Порошенко ознайомилася з роботою обласного Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю. (Фоторепортаж).

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації