back

Будуть діти — буде й школа

06-12-2016 | 15:48

Питання оптимізації мережі освітніх закладів на території Остерської об’єднаної громади було в центрі уваги під час робочої поїздки першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича.

— Сьогодні область отримала 100 мільйонів освітньої субвенції, які дозволили на перше грудня виплатити всю заборговану заробітну плату вчителям. Більше того, 866 тисяч гривень виділено гімназії на придбання обладнання для кабінетів хімії, фізики, комп’ютерного класу.

Крім того, Козелецькому району вже виділено 1 автобус — безкоштовно. У цьому році ще передбачено додаткові кошти на придбання автобусу для Деснянської та Кіптівської громад, — повідомив Леонід Сахневич остерським освітянам.

Ще одна приємна для жителів Остра новина: через Фонд регіонального розвитку має бути виділено 1мільйон 200 тисяч гривень на ремонт даху гімназії.

Сьогодні у цій гімназії навчається 425 учнів. П’ятдесят п’ять з них — першокласники. Предметом особливої гордості педагогічного колективу є досить високий відсоток випускників, які продовжують навчання у вишах. Тому остерська гімназія має всі підстави стати опорною школою у цій об’єднаній громаді.

Вже зараз трьома автобусними рейсами сюди підвозять 176 учнів з 17 навколишніх населених пунктів.

Про те, як організувати ефективне управління у системі освіти об’єднаної територіальної громади — від створення органу управління до ретельно продуманої та спланованої оптимізації мережі шкіл, детально розповів начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.

Особливо він наголосив на тому, що головною метою усіх проведених реорганізацій має бути підвищення якості шкільної освіти.

— Учні та батьки (особливо з сіл, звідки почалося підвезення дітей) повинні відчути, що вони стали вчитися у новій школі, де не тільки матеріальна база краща, а головне - більш якісна атмосфера навчання і демократична модель управління школою.

Крім формального навчання, важливо, щоб діти отримали в школі навички комунікації, роботи в команді, практичного застосування знань, відповідального прийняття рішень і готовності саморозвитку протягом усього життя, — підкреслив Микола Конопацький. Тому зберігати школи, де неефективно проводять час кілька дітей, немає сенсу. Школа має бути там, де є учні.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації