back

Урочисте відкриття нового будинку культури в Черешеньках

06-12-2016 | 15:30

Відкриття нового будинку культури Черешеньської школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів, яке відбулося 5 грудня, стало знаковою подією не тільки для педагогів та вихованців закладу, але й для всіх жителів села, оскільки на нього чекали цілих дванадцять років.

За ініціативи голови райдержадміністрації Володимира Куніцина та сприяння народного депутата України Анатолія Евлахова і голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча на початку серпня цього року довгобуд вдалося «розморозити». На даному об’єкті працювала бригада чернігівської будівельної фірми «Востокбудмонтаж». Будівельники провели ряд внутрішніх робіт, встановили санвузли, підвели каналізацію, також зробили косметичний ремонт ганку, облаштували будівлю водостоками та організували благоустрій прилеглої території.

І ось нарешті цей день настав - довгоочікуване відкриття, в якому взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч, народний депутат Анатолій Євлахов, голова райдержадміністрації Володимир Куніцин, вчителі та вихованці Черешеньської школи-інтернату. Вихованці закладу зустріли гостей короваєм на вишитому рушнику. Урочистий момент – символічне перерізання стрічки поважним гостями Валерієм Кулічем та Анатолієм Євлаховим, які доклали максимум зусиль для завершення даного довгобуду, присутні зустріли оплесками.

Голова облдержадміністрації та народний депутат привітали присутніх з такою приємною і, водночас, важливою для школи подією, побажали натхнення педагогам, а вихованцям - щоб нове приміщення клубу стало не лише місцем відпочинку, але й територією спілкування і творчості.

Окремо, Валерій Куліч подякував директору закладу Олені Лагошній, яка своїми зусиллями долучилась до відкриття та вручив два грошові сертифікати для придбання меблів і звукового обладнання клубу.

Закінчилося урочисте відкриття невеличким концертом, який юні аматори Черешеньської школи-інтернату підготували гостям, як підтвердження того, що новий заклад культури їм вкрай необхідний.

Участь у заході також взяли: заступник голови районної державної адміністрації Валентина Саволєй та заступник начальника управління освіти та науки Олена Саранович.



Того ж дня голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч нагородив найдостойніших працівників Коропського району званням «Заслужених»

Урочисті заходи з нагоди вшанування почесних громадян району відбулися 5 грудня у Коропському районному будинку культури. Під час святкування голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч від імені Президента України вручив нагороди найдостойнішим працівникам району.

За особистий внесок у розвиток української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю почесне звання «Заслужений працівник соціальної сфери» отримав директор Билківського психоневрологічного інтернату Петро Тягнирядно, а завідувача хірургічним відділенням КЗ «Коропська центральна районна лікарня» Сергія Миронова було нагороджено почесним званням «Заслужений лікар України».

«Сьогодні я виконав приємну місію. Нагородив людей, які працюють на благо нашої області та країни, - звернувся голова облдержадміністрації до присутніх. – Тож хочу сказати напевне, що доки є такі професійні, висококваліфіковані лікарі, як Сергій Анатолійович, лікарню в Коропі не закриють. Також хочу подякувати вашому голові райдержадміністрації Володимиру Куніцину за його працелюбність і наполегливість, тому що одна справа виділити кошти, а інша – ефективно ними розпорядитися. А Володимир Миколайович вміє це зробити. І саме його заслуга в тому, що протягом 2016 року втілено в життя стільки проектів по району, а ще ряд проектів намічено на майбутній рік».

В ході спілкування з активом району Валерій Куліч також поділився своїм баченням якостей майбутнього голови об’єднаної територіальної громади. «Голова громади повинен буде вище політики, він має займатися економікою, соціальними захистом, будівництвом на підлеглій території, але в той час бути поза політичними іграми», - зазначив посадовець.

До громадськості району також звернувся народний депутат України Анатолій Євлахов. Він зазначив, що у порівнянні з іншими районами його округу, Коропський район є одним із найкращих у питаннях соціально-економічного розвитку, і це завдяки плідній співпраці всіх гілок влади. Не оминув нардеп теми реорганізації Коропської ЦРЛ: «Держава не буде вкладати гроші в те, що закриють, лікарня має бути там, де є лікарі, а в Коропі вони дійсно є».

Голова райдержадміністрації Володимир Куніцин подякував народному депутату та обласному керівництву за увагу до Коропського району. Після урочистостей на глядачів чекав святковий концерт від Чернігівського академічного народного хору.


Сектор інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю Коропської РДА