back

Аукціон творчих робіт відбувся в Ніжинському інтернаті

02-12-2016 | 14:10

Напередодні Міжнародного дня інвалідів, 1 грудня, у Ніжинському будинку-інтернаті організували аукціон – продаж творчих доробок вихованців.

Кошти збирали для встановлення в закладі ліфту, щоб полегшити пересування дітей та молодих людей на візках між поверхами. З такими особливими потребами наразі тут виховуються 32 підопічні. Встановлення підйомника для них вкрай необхідне, адже значно покращить умови їх життя.

Ніжинський дитячий будинок-інтернат – соціальна медична установа, в якій постійно перебувають діти з інвалідністю віком від 4 до 18 років, а також молоді люди до 35 років. Через вади фізичного та розумового розвитку вони потребують цілодобового кваліфікованого догляду, побутового і медичного обслуговування, освітніх та реабілітаційних послуг.

Тож аукціон творчих робіт – очікувана подія для вихованців інтернату. Гостям вони представили 18 власноруч виконаних малюнків, вишивок, виробів із солоного тіста й отримали за них понад 5 тисяч гривень.

Під час заходу діти також показали музично-театралізовану виставу.

Директор інтернату Олена Гармаш подякувала місцевим депутатам та громадським активістам за підтримку вихованців закладу і висловила сподівання, що це лише початок збору коштів для придбання і встановлення ліфту.








За матеріалами відділу інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю Ніжинської міської ради