back

Тиждень права проведуть на Чернігівщині

02-12-2016 | 13:26

День прав людини – міжнародне свято, що відзначається щороку 10 грудня.

Саме цього дня в 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила і проголосила Загальну декларацію прав людини.

З нагоди свята з 5 по 9 грудня відбудеться Всеукраїнський тиждень права.

Відповідний план заходів затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 627-р.

У рамках його реалізації в навчальних, музейних та бібліотечних закладах області, військових частинах будуть проведені тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру, книжкові виставки, презентації видань про права людини та іншої літератури правового змісту.

У Чернігові тиждень права розпочнеться 5 грудня відкриттям виставки юридичної літератури «Кожний має право знати свої права» в обласній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка.

Цього ж дня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбудеться круглий стіл «Правове вирішення проблемних питань соціально незахищених верств населення, учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб».

Низку правоосвітніх заходів проводитиме Головне територіальне управління юстиції в області. Серед них – День відкритих дверей та конкурс дитячих малюнків «Права очима дітей», які відбудуться 5 грудня.

Протягом тижня будуть організовані семінари для юрисконсультів і інших категорій представників органів державної влади, підприємств, установ, організацій, новопризначених працівників бюро правової допомоги області. Відбудуться тематичні зустрічі з учнями та студентами навчальних закладів, з представниками Федерації профспілкових організацій.

Заплановані круглі столи на теми «Тенденції розвитку реалізації прав людини і громадянина в Україні», «Безоплатна правова допомога, її види та порядок отримання», «Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців» для студентів вищих навчальних закладів.

Також працівниками Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області надаватиметься безоплатна правова допомога через мережу громадських приймалень, виїзний консультативний пункт, «гарячі» телефонні лінії.

До вашої уваги Методичний посібник «Загальна декларація прав людини. Основні права і свободи».

Ознайомитись із Загальною декларацією прав людини можна за посиланням .


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА