back

Я обираю здоров’я

01-12-2016 | 16:29

До акції під такою назвою долучилися сьогодні студенти Чернігівського національного технологічного університету та Чернігівське обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом».

Акція приурочена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня. Цей день символізує повсюдну підтримку хворим на ВІЛ-інфекцію та СНІД, привертає увагу громадськості до розв’язання проблем епідемії, боротьби з проявами дискримінації хворих, формування толерантного ставлення до них. Адже проблема ВІЛ-інфекції вже протягом 30 років залишається актуальною для світової спільноти. Масштаби поширення ВІЛ набули глобального характеру і становлять реальну загрозу соціально-економічному розвитку у багатьох країнах світу.

Актуальна ця проблема і для нашої області. Тому, щоб привернути до неї увагу мешканців Чернігівщини, учасники акції роздавали на Красній площі обласного центру червону стрічку, що символізує порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, а також інформаційно-просвітницьку літературу, засоби захисту від поширення інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Організатор акції — Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Його фахівці сподіваються, що подібні заходи упередять подальше розповсюдження ВІЛ/СНІДу в області та сприятимуть обізнаності населення щодо цієї страшної хвороби.

За повідомленням Чернігівського обласного ЦСССДМ