back

У грудні близько 70% пенсіонерів області отримають підвищені виплати

29-11-2016 | 13:43

Із зростанням прожиткового мінімуму, збільшуються і пенсійні виплати, що залежать від нього. Відтак, уже в грудні близько 70% пенсіонерів Чернігівщини отримують перераховані виплати. Коштів на ці потреби в області досить. Про це сьогодні, 29 листопада, повідомив в. о. начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Юрченко.

Загалом перерахунок відобразиться на:

- мінімальному розмірі пенсії за віком непрацюючим пенсіонерам (за наявності повного стажу);

- пенсії по інвалідності та пенсії у зв’язку з втратою годувальника, призначені відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

- надбавках до пенсій за понаднормовий стаж, що обчислені виходячи з розміру прожиткового мінімуму.

Підвищаться пенсійні виплати на 10,4% інвалідам війни, учасникам бойових дій та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Збільшаться мінімальні пенсії військовим пенсіонерам.

Розмір підвищення до пенсії в кожному конкретному випадку буде індивідуальний. Він залежить від багатьох складових: страхового стажу, розміру заробітної плати, з якої призначено пенсію, виплати індексації, наявності підвищень та надбавок до пенсії та інше, — зауважила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Марія Помилуйко, додаючи — До того ж, пенсіонерам не потрібно нікуди звертатись, оскільки перерахунок проведуть автоматично.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації