back

Цієї неділі волонтери з усієї області відзначатимуть своє «професійне» свято

29-11-2016 | 11:02

Найближчої неділі у Чернігові відбудеться Молодіжний волонтерський форум «Час обрав нас». Захід приурочений до Міжнародного дня волонтерів, який світова спільнота відзначає 5 грудня.

Про це вчора, 28 листопада, під час прес-брифінгу в облдержадміністрації розповіла директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш.

Кількасот волонтерів з усіх куточків області, молодь та просто небайдужі громадяни матимуть змогу поспілкуватися, обмінятися досвідом, відвідати інформаційні тренінги, різноманітні майстер-класи та спортивні змагання. Також запланований концерт та приємні сюрпризи від вихованців Чернігівського професійного ліцею побуту, де і проходитиме захід.

Варто зауважити, що більшість пунктів програми реалізовуватимуться на громадських засадах.

Запропонували місце проведення форуму самі ж волонтери. Обґрунтовуючи це тим, що ліцей часто відгукується на благодійні ініціативи. До того ж, взаємодія з освітніми установами дозволить реалізувати ще одну мету заходу — популяризація волонтерства серед молоді, — наголосила Ніна Лемеш .

Тамара Копистко, директор зазначеного навчального закладу, розповіла, що учні відповідально підійшли до організації свята, мають безліч ідей. Долучаються до роботи і батьки.

До слова, в рамках форуму громадські організації зможуть презентувати молодіжні проекти, що претендуватимуть на фінансову підтримку з державного, обласного та міського бюджетів.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації