back

Нам потрібні такі фільми про перемоги українців та наш незборений дух – Президент під час показу фільму «Лобановський назавжди»

29-11-2016 | 08:11

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому заході – показі документального фільму «Лобановський назавжди», присвяченого 90-річчю футбольного клубу «Динамо Київ».

Президент відзначив унікальні якості видатного тренера Валерія Лобановського, який поєднав в собі «любов до України та любов до футболу». Він нагадав особисту роль тренера в створенні нової унікальної школи світового футболу. Завдяки його величезним досягненням київське «Динамо» славило і просувало Україну в світі.

«Він живе, доки ми його пам’ятаємо», - сказав Петро Порошенко про Валерія Лобановського та назвав його прикладом «справжнього українця, справжнього патріота». Президент нагадав про роль футбольних вболівальників клубу «Динамо» – динамівських ультрас, які в буремних подіях Революції Гідності боролися за європейську Україну.

Петро Порошенко подякував авторам фільму та усій творчій групі за чудовий фільм: «Дуже важливо показати українцям, якою сильною є наша нація, якою сильною є наша держава, який сильний ми народ, які у нас були, є, і, я абсолютно впевнений, будуть наші майбутні перемоги».

«Нині нам як ніколи потрібні такі фільми – фільми про нашу державу, про наш народ, про наші команди, про перемоги українців і про наш незборений дух», - сказав Президент.

В свою чергу, президент ФК «Динамо» Київ Ігор Суркіс нагадав переможний для клубу 1961 рік, коли кияни вперше в своїй історії вибороли золоті медалі чемпіонату СРСР та «кинули виклик Москві».

Учасники урочистого зібрання, серед яких автори фільму, сучасники та колеги Валерія Лобановського згадували його особистий внесок в розвиток футбольного клубу «Динамо Київ» та найвищі спортивні досягнення клубу у 1975-76, 1985-86 та 1998-99 роках.

«Ми зробили кіно про героя України, героя клуба, в якому об’єдналася велика сила футболу і велика сила кіно», - сказав продюсер фільму Дмитро Симонов.

Перед показом фільму дочка великого тренера Світлана Лобановська згадала життєве кредо Валерія Васильовича: «Спочатку Батьківщина, потім думай про себе».

Документальний фільм «Лобановський назавжди» знімали впродовж двох років. У фільмі відображена славетна історія великого тренера, який привів київське «Динамо» до найвищих вершин європейського футболу та виховав цілу плеяду українських футболістів зі світовим ім’ям, які ставали володарями «Золотого м’яча» – Олега Блохіна, Ігоря Бєланова, Андрія Шевченка.

В урочистому заході взяли участь керівництво клубу «Динамо Київ», футболісти клубу різних поколінь, відомі українці, які доклали зусиль для розвитку «Динамо», відомі діячі культури та вболівальники клубу.

Прес-служба Президента України