back

Ведення агробізнесу: практичні поради

24-11-2016 | 17:15

У Чернігівській обласній раді сьогодні, 24 листопада, відбувся навчальний семінар «Агробізнес завтра і сьогодні». У його роботі взяли участь перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, представники управлінь агропромислового розвитку районів та керівники сільськогосподарських підприємств області.

Захід проведено за ініціативи обласної ради та Департаменту агропромислового розвитку ОДА у партнерстві з адвокатським об'єднанням IMG Partners.

Основні теми семінару – захист та зростання агропромислового бізнесу, протидія рейдерству, вирішення проблем правової та податкової політики, управління земельним банком агропідприємництва.

Учасники зазначали, що в процесі децентралізації та формування нового територіально-адміністративного устрою місцеве самоврядування має бути зацікавлене в позитивній динаміці економіки області. Це збільшить надходження до місцевих бюджетів та, відповідно, сприятиме соціальному розвитку територій. Важливо, щоб громади розуміли, що розвиток місцевого бізнесу забезпечує нові робочі місця, стабільну заробітну плату, отже – зростання рівня добробуту людей.

Основа економіки Чернігівської області – агропромислова галузь. Тож на семінарі обговорили стратегії захисту та зростання агробізнесу. Детально зупинилися на організаційно-правових формах ведення фермерства. Мова також йшла про систему оподаткування у 2017 році, практичні аспекти мораторію на проведення перевірок та інші юридичні тонкощі агропромислового виробництва.

Організатори переконані, що такий семінар дасть змогу його учасникам отримати більше практичних навичок ведення агробізнесу у правовому полі.






Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації