back

Президент України зустрівся зі Спікером Кнесету Держави Ізраїль

24-11-2016 | 08:23

Президент Петро Порошенко та Спікер Кнесету Держави Ізраїль Юлій Едельштейн обговорили широке коло питань, включаючи співробітництво у політичній та торговельно-економічній сферах.

Співрозмовники відзначили активну роботу міжпарламентських груп дружби України та Ізраїлю, їх значний внесок у розвиток міжлюдських контактів.

Глава Української держави висловив вдячність ізраїльській стороні за підтримку резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо прав людини в Криму.

Під час зустрічі також обговорювались питання прискорення укладення Договору про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Окрему увагу співрозмовники приділили активізації співробітництва в інвестиційній сфері.

Глава держави повідомив, що підписав Закон України про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників. Ця Угода дасть можливість працевлаштування тисяч українських кваліфікованих спеціалістів, які отримають надійні соціальні гарантій та права під час роботи в Ізраїлі.

Спікер Кнесету Держави Ізраїль висловив вдячність Україні за проведені заходи по вшануванню пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру, що сталася 75 років назад. Він наголосив, що для мільйонів ізраїльтян це має дуже велике значення.

Прес-служба Президента Украни