back

Якісні житлово-комунальні послуги — результат спільної роботи

18-11-2016 | 17:08

Питання безперебійного функціонування сфери житлово-комунального господарства стає особливо актуальним з початком холодів. Про те, як зробити життя сіверян більш комфортним, говорили сьогодні на нараді в облдержадміністрації.

Акцент — на посиленні взаємодії облдержадміністрації з Чернігівською міською радою та об’єднаними територіальними громадами (ОТГ) області у галузі ЖКГ.

В обговоренні взяли участь заступник голови ОДА Сергій Сергієнко, представники Чернігівської міської ради, відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, ОТГ, підприємств житлово-комунального господарства, ОСББ та ОЖБК.

Зокрема начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц поінформував про хід виконання програм щодо благоустрою міста. Він також надав відомості про темпи створення ОСББ та встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії.

Людям варто доводити до відома не тільки обсяги економії коштів завдяки обліку тепла, а й пояснювати, що не лише квартира, а й вся багатоповерхівка — то їх власність, — акцентував Ярослав Куц. До слова, область уже забезпечена лічильниками на 68,5%.

Йшла мова і про утилізацію твердих побутових відходів.

Поділилися власними напрацюваннями щодо впровадження енергоефективних заходів і представники новостворених об’єднаних територіальних громад. Варто зауважити, що п’ять ОТГ, що з’явилися у 2015 році, уже активно освоюють на ці потреби кошти, надані державою.

Однак, працювати ще є над чим. Зокрема гостро у громадах, що не мають власних профільних комунальних підприємств з обслуговування ЖКГ, постане питання укладання договір з відповідними організаціями. Найбільш спірне у цій ситуації — формування тарифів.

Об’єднана територіальна громада така ж частина області, як і звичайні населенні пункти. Тому ОДА посильно допомагатиме у вирішенні їх проблем: де фахівцями, де рекомендаціями, а де, за необхідності, звертатиметься і до Кабміну, — наголосив Сергій Сергієнко.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації