back

Президент провів зустріч з послами країн «Великої сімки» та ЄС

17-11-2016 | 08:06

Президент Петро Порошенко провів зустріч з послами країн «Великої сімки» та Європейського Союзу.

Глава держави відзначив виключну важливість рішення третього комітету щодо підтримки проекту Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про ситуацію із правами людини в Криму. «Вчорашнє рішення закладає додаткові підвалини до міжнародного механізму де-окупації українського Криму», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави підтвердив, що Україна залишається рішучим прихильником виключно правових, політико-дипломатичних шляхів врегулювання і в питанні Криму, і триваючої агресії на Донбасі. Президент також наголосив на важливості продовження санкційного тиску на Росію, який не є самоціллю, а ефективним інструментом забезпечення виконання російською стороною її зобов’язань у рамках Мінських домовленостей.

Президент поінформував глав дипломатичних місій про прогрес України на шляху реформ, передусім у боротьбі з корупцією. У цьому контексті було особливо відзначено успішне завершення першого етапу електронного декларування в Україні.

Петро Порошенко висловив надію на належну оцінку реформ, що здійснюються в Україні, у тому числі з боку ЄС. У цьому контексті було відзначено важливість виконання стороною ЄС і своїх зобов’язань, зокрема у частині надання українцям безвізового режиму. «Незважаючи на надскладні виклики, яким вимушено протистоїть Україна, ми сумлінно виконали свою частину зобов’язань, і маємо право очікувати на відповідне рішення з боку наших партнерів ЄС без подальших зволікань», - підкреслив Глава держави.

Президент подякував столицям країн «Великої сімки» та ЄС за послідовну підтримку України, зокрема фінансову, у забезпеченні проведення складних, але необхідних для країни та її європейського майбутнього реформ.

Прес-служба Президента України