back

Керівники Чернігівщини першими в Україні підписали тристоронній меморандум про співпрацю з Профспілкою працівників державних установ

16-11-2016 | 19:43

Сьогодні голова обласної ради Ігор Вдовенко та очільник облдержадміністрації Валерій Куліч узяли участь у засіданні ІІ пленуму Чернігівської обласної організації профспілки працівників державних установ України.

Участь у роботі форуму, разом із представниками обласної та районних профспілкових осередків, узяв і голова Центрального комітету профспілки Юрій Піжук, а також очільник Федерації профспілкових організацій області Ігор Москаленко.

Звертаючись до профспілкового загалу, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч наголосив, зокрема, на тому, що кадровий аспект є одним із найвагоміших у ході здійснення реформування системи адміністрування територій, при формуванні нових органів управління об’єднаних громад. Тому внутрішня комунікація та порозуміння між працівниками державних установ, глибинне усвідомлення ними змісту змін у державі й суспільстві є вкрай важливими для досягнення спільної мети – створення ефективної системи державного та самоврядного управління. На переконання керівника виконавчої влади області, жоден дійсно фаховий працівник державних установ не залишиться без роботи і гідного ставлення у новій, децентралізованій, державній моделі.

Після виголошення промов відбулося підписання тристороннього меморандуму про співпрацю між обласною радою, облдержадміністрацією та Профспілкою працівників державних установ України. Варто відзначити, що Чернігівщина стала першим підписантом цього документу серед областей України.

Після того, як Ігор Вдовенко, Валерій Куліч та Юрій Піжук урочисто письмово засвідчили наміри консолідувати зусилля, спрямовані на захист соціально-економічних і трудових прав працівників підприємств, установ і організацій Чернігівської області, учасники засідання перейшли до розгляду питань порядку денного.

Серед іншого, учасники пленуму розглянули низку кадрових питань, які стосувалися заміщення посад очільників районних організацій, а також обговорили актуальні проблеми соціально-економічного розвитку держави загалом і Чернігівщини зокрема та роль профспілкових об’єднань у сучасному українському суспільстві.


Прес-служба облдержадміністрації

за повідомленням відділу інформаційного забезпечення

та зв'язків з громадськістю

апарату Чернігівської обласної ради