back

Незважаючи на несприятливі погодні умови, 75% врожаю зібрано

11-11-2016 | 14:24

Станом на 10 листопада зернові та зернобобові культури зібрані з площі 488,2 тисячі гектарів (75% до прогнозованих обсягів збирання). Навіть велика кількість опадів не завадила вчасно зібрати урожай. До речі, його рівень складає 50,8 центнера з гектару.

Найкращі показники в аграріїв Прилуцького, Бобровицького, Носівського, Ічнянського та Варвинського районів, де середня врожайність зернових і зернобобових культур, включаючи кукурудзу, перевищує 62 центнери з гектару.

Кукурудзу на зерно загалом обмолочено на 167 тисячах гектарів. Найвищу врожайність мають аграрії Талалаївського та Прилуцького районів – понад 95 центнерів з гектару.

Першими завершили збирання зазначеної культури сільгосппідприємства Варвинщини. Крім того, аграрії цього району мають найвищу врожайність соняшника – 35 центнерів з гектару.

Усього в області соняшника намолочено 513 тисяч тонн.

Сою зібрано на 76 тисячах гектарів. Найвища врожайність – у аграріїв Ічнянщини – понад 33 центнери з гектару.

А ось загальний попередній прогноз посіву озимих культур по всіх категоріях господарств, включаючи ріпак, на 8,4 тисячі гектарів менше, ніж у 2015 році, і складає понад 230 тисяч гектарів.

На сьогодні продовжується облік посівних площ озимих колосових культур. Уже засіяно 212,7 тисячі гектарів.

До речі, сільгосппідприємствами половини районів області перевиконано прогнозовані обсяги посіву озимих колосових культур на 2017 рік. Також аграрії завершили основний посів озимого ріпаку на зерно. Його посіяно 28,4 тисячі гектарів, що майже в 3 рази більше минулорічного обсягу.

За інформацією Департаменту
агропромислового розвитку облдержадміністрації