back

Про національно-патріотичне виховання і розробку цільових програм – дискутували на засіданні Координаційної ради

10-11-2016 | 09:21

– Влада та громадськість повинні рухатись в одному напрямку , аби забезпечити сприятливі умови розвитку громадянського суспільства. Налагодження ефективного діалогу та партнерських відносин влади та громадськості – наше пріоритетне завдання, – наголосила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова вчора, 9 листопада, на засіданні Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при Чернігівській ОДА.

Захід такого формату проходить уже вдруге. Нагадаємо, що до складу Координаційної ради входить 23 особи: 14 представників від громадськості та 9 – від державних органів виконавчої влади. Троє членів ради є депутатами місцевих рад різного рівня.

Під час засідання учасники заходу висловили пропозиції щодо розробки програми національно-патріотичного виховання в області, координатором якої визначено Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Департамент економічного розвитку ОДА надав членам ради вичерпну інформацію про процедуру розробки комплексних і цільових програм в області, що передбачає залучення громадськості на різних етапах розробки програм та обов’язкову процедуру громадського обговорення.

Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА за результатами наданих пропозицій сформований проект Плану заходів щодо реалізації в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні в 2016-2017 роках. Очікується, що після внесення остаточних правок та пропозицій, частина з яких була озвучена безпосередньо під час засідання ради, план буде затверджено та оприлюднено.

Також на засіданні заслухано пропозиції антикорупційної громадської спілки «Совість» про соціальний проект «Народовладдя» та методичні рекомендації органам державного управління і місцевого самоврядування щодо формування та організації діяльності робочих груп (комісій) з питань розробки комплексних і цільових програм, проектів нормативних і регуляторних документів за участю громадськості. Дану інформацію прийнято до відома. Окрім того, проголосовано за додатковий формат співпраці з громадськими організаціями – у разі виникнення фактів утиску громадські об’єднання, крім правоохоронних органів, можуть звертатись до Координаційної ради.

Основними питаннями порядку денного наступного засідання стануть питання про:

– перспективи розробки програми промоції Чернігівської області;

– залучення громадськості до розробки обласної програми національно-патріотичного виховання;

– моніторинг наявності та ефективності діяльності закладів спорту та фізичної культури в області;

– публічний звіт щодо виконання обласного плану заходів у відповідності до Указу Президента України №678/2015 від 3 грудня 2015 року «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю».

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації