back

Субсидії є безповоротною знижкою держави на житлово-комунальні послуги

08-11-2016 | 16:38

Про це вкотре наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 8 листопада, під час всеукраїнської селекторної наради з питань реалізації програми житлових субсидій.

Говорячи про субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, Голова Уряду зауважив, що недобросовісні політики ширять неправдиві чутки, що громадянам доведеться повертати вартість субсидій або що підвищення Урядом мінімальної заробітної плати до 3200 гривень вплине на призначення субсидій.

– Хочу ще раз вчергове підкреслити: субсидія – це є компенсація, знижка для конкретної української родини, виходячи з її доходу, яка є безповоротною, – заявив Володимир Гройсман. – До того ж, для більшості громадян України вартість сплати житлово-комунальних послуг порівняно з минулим роком не зміниться, а навпаки у деяких випадках навіть зменшиться.

Прем’єр-міністр закликав місцеву владу максимально реалізувати механізми знижки на оплату житлово-комунальних послуг у вигляді житлових субсидій, а також розстрочки на оплату житлово-комунальних послуг, щоб захистити кожну українську родину після запровадження ринкових цін на газ.

– Сьогодні дуже важливо, щоб ми на місцях реалізували ці механізми. Я ще раз підкреслюю, що той, хто має гроші, нехай сплачує повну ціну за газ, за тепло, а ті родини, у яких невисокі доходи, мають отримати чітку знижку, чіткий компенсатор – це вчасне, якісне призначення житлових субсидій, – наголосив Володимир Гройсман.

До речі, у Чернігівській області у 2015 році за призначенням житлових субсидій звернулося близько 260 тисяч сімей.

Станом на 8 листопада 2016 року субсидії отримують 207,3 тисячі сімей, понад 17-ти тисячам родин проводиться автоматичне призначення на наступний термін.

Під час опалювального періоду 2016-2017 років очікується збільшення на 50% звернень громадян за призначенням житлових субсидій у порівнянні з минулим роком. Тобто, близько 300 тисяч сімей отримають соціальну підтримку від держави.

Органи соціального захисту населення області готові забезпечити призначення житлових субсидій своєчасно та в повному обсязі.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації