back

Сіверські працівники сільського та лісового господарства заробляють найбільше в країні

07-11-2016 | 16:36

На Чернігівщині заробітна плата у галузі сільського та лісового господарства, де зайнятий кожен сьомий, перевищує середньоукраїнський показник на 8,2 % і становить — 5142 гривень. У цій сфері область утримує першість вже другий рік поспіль.

За статистичними даними середня заробітна плата в регіоні за січень-вересень 2016 року складала 3887 гривень, що перевищує її розмір за відповідний період попереднього року на 23% та забезпечує рівень прожиткового мінімуму у 2,7 рази. За рівнем середньомісячної заробітної плати область зайняла 20 місце.

По відношенню до серпня спостерігається зростання в оплаті праці на 2,3 % (в Україні – на 3 %).

Найсуттєвіше (майже на половину) у вересні додалося для працівників оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, будівництва. Значно примножила в оплаті праці і сфера тимчасового розміщування й організації харчування, сільське господарство, лісове та рибне господарство.

Однак, найвищий розмір середньої зарплати у вересні був у працівників добувної промисловості і розроблення кар’єрів (7732 грн); інформації та телекомунікації (5503 грн); фінансової та страхової діяльності (5468 грн).

Низькою залишається заробітна плата в операціях з нерухомим майном (2618 грн); охороні здоров’я та надання соціальної допомоги (2791 грн); мистецтві, спорті, розвагах та відпочинку (2804 грн).

Індекс реальної заробітної плати в області у вересні 2016 року наближений до загальнодержавного.

Також на Чернігівщині спостерігається позитивна динаміка щодо погашення боргів із заробітної плати. Детальніше про це за посиланням

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

за інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА