back

На Чернігівщині зменшився виробничий травматизм

03-11-2016 | 09:16

На 22 відсотки у порівнянні з минулим роком зменшився виробничий травматизм на Чернігівщині.

Про це повідомив начальник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області Володимир Нашиванько на нараді, яка відбулась учора, 2 листопада.

Учасники наради підбили підсумки діяльності територіальних органів Фонду за третій квартал та 9 місяців цього року.

В обговоренні взяли участь заступник голови – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко, працівники територіальних підрозділів Фонду в області та інші.

Наталія Романова та Ігор Москаленко привітали присутніх з нагоди професійного свята – Дня працівника соціальної сфери України, який відзначатиметься 6 листопада.

– Сьогодні соціальна сфера має значне навантаження та витримує велику напругу. Працівники органів соціального захисту, в тому числі і вашого Фонду, щоденно працюють над тим, аби люди мали відчуття захищеності і справедливості, – зазначила заступник голови – керівник апарату ОДА.

На сьогодні в області страхові виплати отримують 3490 осіб, постраждалих на виробництві (або члени їх сімей).

З початку року їм сплачено 33,9 мільйонів гривень, в тому числі – 6,7 мільйонів гривень потерпілим-переселенцям.

На медико-соціальні послуги постраждалим від трудового каліцтва та професійних захворювань в області за рахунок коштів Фонду витрачено понад 2,6 мільйонів гривень.

Окрім соціального захисту потерпілих робітників та членів їх родин, першочерговим завданням Фонду є проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

За високий професіоналізм та сумлінну працю кращі працівники цієї сфери отримали почесні відзнаки.

Зокрема, Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено Тетяну Мурашко, начальника відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у м. Чернігові.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено Андрію Бондаренку, начальнику відділення виконавчої дирекції Фонду в м. Ніжині, а також Тамарі Когут, головному бухгалтеру відділення виконавчої дирекції Фонду в Менському районі.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА