back

Навчатися з користю для себе і області

02-11-2016 | 10:39

— Сьогодні роботодавці готові платити гроші за кваліфіковані потрібні їм кадри. Особливо гостро питання стоїть щодо технічних спеціальностей. Однак, фахівці треба і в інших сферах. Наразі маємо завдання – налагодити взаємодію у такому ланцюзі: абітурієнт - навчальний заклад-роботодавець-абітурієнт.

Ми маємо розумні молоді голови, тож повинні дати їм можливість реалізувати себе на теренах Чернігівщини, та ще й з максимальною користю для області, — зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич на вчорашньому Бізнес-Форумі «Освіта — Сучасний Бізнес: Стратегічне Партнерство».

Нагадаємо, що нещодавно було підписано Меморандум про співпрацю Чернігівської облдержадміністрації та Чернігівського національного технологічного університету.

Більше про це за посиланням

У Форумі, що проходив у Чернігівському національному технологічному університеті, брали участь студенти, роботодавці, представники влади та громадськості. Під час обговорення зібрання виокремило фактори, що спричинили і брак «потрібних кадрів», і безробіття водночас, та спробувало сформулювати стратегію боротьби з ними.

Змінюється світ — змінюється бізнес. Випускникам не завжди вистачає компетенції, бо вони навчаються за старими програмами. Роботодавець, у свою чергу, вимагає не диплом, а знання. Головні проблеми: не відсутність досвіду та специфічних знань, а відсутність практичного досвіду, який бажано отримувати у виші. Плюс завищені вимоги самих випускників. Не дарма в інтернеті пишуть: «Шукаю зарплатодавця, роботодавця не пропонувати», — підкреслила представниця обєднання роботодавців «Сіверщини» Людмила Білоока.

Варто зауважити, що Чернігівщина має хороший науковий потенціал. Про це свідчить і виставка технічних новацій, які студенти розробили, заручившись підтримкою потенційних роботодавців.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації