back

Житлові субсидії в області вже отримують 215 тисяч сімей

02-11-2016 | 09:35

Соціальна підтримка домогосподарств області – одне з першочергових завдань органів соціального захисту населення.

Призначення та надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива триває постійно.

Так, за новим порядком житлові субсидії в області сьогодні вже отримують 215 тисяч сімей.

Кількість звернень громадян з даного питання постійно збільшується. За прогнозами, під час опалювального сезону вона може зрости на 50 відсотків проти минулого року. У такому випаду близько 300 тисяч родин отримають соціальну підтримку від держави.

Аби допомогти людям скористатися їх правом на оформлення субсидії, спеціалісти органів соціального захисту населення області консультують громадян як в телефонному режимі, так і під час особистого прийому. Відповідні матеріали розміщені на інформаційних стендах, працюють «гарячі» телефонні лінії.

Окрім цього, ведеться робота щодо соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні в області проживають 6364 сім’ї з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.

За щомісячною адресною допомогою для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, звернулось 6207 таких родин. З них – 6130 допомогу вже призначено.

Також продовжені державні соціальні виплати за місцем тимчасового проживання 1169 переміщеним особам.


Інформація щодо стану охоплення субсидіями населення у Чернігівській області


За повідомленням Департаменту
соціального захисту населення ОДА