back

Як запобігти жорстокому поводженню з дітьми

28-10-2016 | 16:34

Як в області реалізується державна політика у сфері протидії домашньому насильству та жорстокому поводженню з дітьми, говорили сьогодні, 28 жовтня, на засіданні профільної координаційної ради під головуванням заступника голови облдержадміністрації — керівника апарату ОДА Наталії Романової.

За інформацією Служби у справах дітей ОДА, для попередження насильства в родинах та жорстокого поводження з дітьми в області регулярно проводиться профілактична робота. А це індивідуальні бесіди з батьками, використання спеціальних попереджень, перевірки умов проживання та виховання дітей в сім’ях, де батьки неналежним чином ставляться до виховання дітей. Крім того, функціонує «гаряча телефонна лінія».

До слова, на обліку обласної Служби наразі перебуває 27 дітей, які зазнали різного роду насильства та жорстокого поводження. 23 дитини потерпіли від насильства з боку рідних, четверо – від сторонніх осіб.

Всім постраждалим дітям надається поглиблена психологічна, педагогічна, соціальна, медична та правова допомога. Здійснюється психолого-педагогічна корекція та реабілітація із застосуванням новітніх методик. При роботі з цими дітьми враховуються їх індивідуальні потреби.

Важливо, щоб кожна дитина, яка постраждала від жорстокості в родині, могла отримати весь спектр необхідної підтримки. Тому всі установи, діяльність яких пов’язана із захистом прав дитини, мають скоординувати зусилля та діяти спільно, – наголосила Наталія Романова.

Учасники координаційної ради також звітували про виконану роботу щодо промоції здорового способу життя серед молоді та запобігання негативним явищам у дитячому середовищі. Окремо розглянули питання призначення державних допомог в області.

У ході обговорення відбувся обмін думками та пропозиціями щодо майбутньої спільної роботи.

Серед основних позицій — залучення поліції до роз’яснювальної роботи, поширення соціальної реклами із запобігання домашньому насильству, організація різноманітних акцій. Особлива увага – роботі з дітьми, які виявляють ознаки агресивної, насильницької поведінки.

Відтак, на листопад-грудень заплановано проведення серії тематичних заходів, серед яких благодійна мистецька акція «Творчість дарує шанс».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації