back

Про нові підходи в роботі пенітенціарної служби – на міжнародній конференції у Чернігові

28-10-2016 | 13:23

У Чернігові 27-28 жовтня проходить міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми модернізації законодавства та освіти в умовах євроінтеграційного поступу України».

Ініціатором та організатором цього заходу виступила Академія Державної пенітенціарної служби. До участі запросили представників міністерств юстиції та освіти і науки, міжнародних місій, громадських організацій, а також науковців і практиків.

Відкриваючи конференцію 27 жовтня, ректор Академії Державної пенітенціарної служби Олексій Тогочинський, зазначив, що цей захід є послідовним і важливим кроком у контексті реформування пенітенціарної служби. Він побажав учасникам плідної дискусії.

Заступник голови – керівник апарату Чернігівської ОДА Наталія Романова зауважила, що проведення у Чернігові заходу такого представницького рівня свідчить про початок реальних позитивних змін у закладах, які готують майбутніх реформаторів. Адже сьогодні на працівників пенітенціарної системи покладено завдання змінити існуючі стандарти на європейські.

– Головним у системі виконання покарань повинно бути повернення людини до суспільства, її соціалізація. І це передбачає розробку і впровадження сучасних підходів до управління пенітенціарними установами, – наголосила Наталія Романова.

Під час конференції протягом двох днів розглядаються ряд важливих питань з реформування пенітенціарної системи та модернізації галузевого законодавства. Обговорюється підготовка персоналу для органів державної влади, місцевого самоврядування й інших соціальних інститутів. Мова йде також про підвищення якості освіти в умовах євроінтеграційного поступу України.

Після пленарного засідання у секціях темами обговорення стали історичні, правові та міжнародні засади реалізації пенітенціарної політики, відбір та підготовка пенітенціарного персоналу, якість освіти в умовах євроінтеграції.







Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністраці