back

До голови Чернігівської ОДА завітали боксери. На чай

25-10-2016 | 22:37

Призерки цьогорічного чемпіонату Європи з боксу серед жінок-молоді та юніорок сьогодні стали почесними гостями голови облдержадміністрації Валерія Куліча. Спортсменки, їхні тренери та профільні управлінці зустрілися у кабінеті керівника виконавчої влади в області, очільника регіонального осередку Національного олімпійського комітету, щоб відзначити спортивні досягнення та наживо поспілкуватися за чашкою чаю.

Змагання Чемпіонату Європи з боксу серед жінок-молоді та юніорок відбувалися з 18 по 27 вересня 2016 року в м. Орду (Туреччина). Його учасницями стали 150 спортсменок із 21 країни Європи. За результатами чемпіонату збірна команда України посіла ІІІ загальнокомандне місце, виборовши 13 нагород. Із них 4 (2 срібні і 2 бронзові) нагороди завоювали представниці Чернігівської області: Катерина Рогова, Кароліна Махно, Анастасія Шпанюк і Вероніка Корець.

Приймаючи візит іще зовсім юних, але вже титулованих спортсменок, голова ОДА Валерій Куліч одразу ж привітав їх та подякував за високі спортивні досягнення, побажав нових звершень. Окрім щирих добрих слів на свою адресу, четверо призерок та їхні тренери – Олег Кравець, Андрій Корець та Вадим Казанін – отримали матеріальну подяку від Чернігівського регіонального відділення Національного олімпійського комітету і його партнерів.

Після протокольної частини зустрічі почесні гості разом із директоркою департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Ніною Лемеш та президентом Чернігівської міської федерації боксу Євгеном Артюхом прийняли запрошення Валерія Куліча на бесіду за чаєм.

Дівчата-боксерки поділилися враженнями від організації змагань та спілкування із закордонними суперницями, тренери розповіли про особливості суддівства міжнародних змагань, перспективи боксу на Чернігівщині та реалії і потреби своїх колег і вихованців – спортсменів області.

У свою чергу голова ОДА, керівник регіонального відділення НОКу Валерій Куліч поділився планами з розвитку спортивної інфраструктури, вислухав та взяв до уваги рекомендації гостей.

Довідково:

Рогова Катерина Олександрівна народилася 1999 року в м. Прилуки. Майстер спорту України з боксу, кандидат збірної команди України з боксу. Представниця фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Вихованка обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос», Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності та спортивного клубу «Берег», який заснований і діє під патронатом й за кошти депутата обласної ради Віктора Кияновського.

Кращі особисті досягнення:

- 2015 р. – чемпіонка Європи серед юніорів;

- 2015 р. – срібна призерка чемпіонату світу серед юніорів;

- 2016 р. – срібна призерка чемпіонату Європи серед молоді.

Особистий тренер: Кравець Олег Олександрович – заслужений тренер України з боксу.

Махно Кароліна Миколаївна народилася 2000 року в с. Парафіївка Ічнянського р-ну Чернігівської області. Майстер спорту України з боксу, кандидат до збірної команди України з боксу. Представниця фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Вихованка обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос», спортивного клубу «Берег» (під патронатом Віктора Кияновського) та Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Кращі особисті досягнення:

- 2015 р. – срібна призерка чемпіонату світу серед юніорок;

- 2015 р. – срібна призерка чемпіонату Європи;

- 2016 р. – срібна призерка чемпіонату Європи серед юніорок.

Особистий тренер: Кравець Олег Олександрович – Заслужений тренер України з боксу.

Шпанюк Анастасія Віталіївна народилася 1999 року в м. Новгород-Сіверський Чернігівської області. Майстер спорту України з боксу, кандидат до збірної команди України з боксу. Представниця фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Вихованка Ічнянської дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» та спортивного клубу «Берег» (під патронатом Віктора Кияновського).

Кращі особисті досягнення:

- 2015 р.– бронзова призерка чемпіонату світу з боксу серед жінок;

- 2016 р. – бронзова призерка чемпіонату Європи серед молоді.

Особистий тренер: Кравець Олег Олександрович – Заслужений тренер України.

Корець Вероніка Олексіївна народилася 10 липня 2001 року в м. Чернігів. Кандидат в майстри спорту України з боксу, входить до резерву збірної команди України. Представниця фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Вихованка обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» та Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Кращі особисті досягнення:

- 2015 р. – чемпіонка України серед юніорів;

- 2016 р. – переможець міжнародного турніру;

- 2016 р. – бронзова призерка чемпіонату Європи серед юніорок.

Особисті тренери: Казанін Вадим Анатолійович – Заслужений працівник фізичної культури та спорту України з боксу, Корець Андрій Олександрович – тренер вищої категорії з боксу.


Прес-служба облдержадміністрації