back

Між Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, облдержадміністрацією та обласною радою підписано угоду про співробітництво

06-04-2012 | 12:00

6 квітня у Чернігові проведено семінар-нараду для органів місцевого самоврядування Чернігівської області на тему «Організація та проведення Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування», участь у якій взяв Голова Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Сергій Маліков.

В рамках заходу відбулося підписання тристоронньої угоди між Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, обласною державною адміністрацією та обласною радою.

Відкриваючи семінар-нараду, голова обласної ради Анатолій Мельник наголосив, що місцеві ради нашої області беруть участь у Конкурсі з самого початку його діяльності у 2003 році.

За підсумками 2011 року позитивну оцінку Експертної комісії та Конкурсної ради отримали 5 проектів і вони визначені переможцями у відповідних категоріях конкурсу. На реалізацію цих проектів передбачено фінансування з Державного бюджету в сумі 1млн.300 тис. грн.

Серед проектів-переможців – реконструкція вуличного освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій у Жовтневій сільраді Коропського району; розвиток фізичної культури та спорту на території Старобілоуської територіальної громади Чернігівського району; забезпечення умов проживання одиноких осіб похилого віку, тяжкохворих у термінальних стадіях у спеціалізованому центрі хоспісної та паліативної допомоги «Пристань милосердя» у Коропському районі; застосування інноваційного алгоритму роботи насосного обладнання свердловин та модернізація систем водопостачання населених пунктів Чернігівського району та Оптимізація використання енергетичних та фінансових ресурсів в освітніх закладах м. Чернігова на основі автоматичного регулювання споживання теплової енергії та впровадження системи диспетчеризації.

Вітаючи переможців Всеукраїнського конкурсу 2011 року від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець зауважив, що не всі місцеві громади регіону скористалися такою чудовою можливістю залучення інвестицій для вирішення своїх проблем – участь у конкурсі взяли лише 8 районів та міста обласного підпорядкування. Ними було направлено 33 проекти, в яких пропонувалися інноваційні технології та плани реконструкції як окремих соціальних заколів, так і цілісних систем життєзабезпечення окремих громад (водопостачання, ліфтове господарство тощо).

За словами Миколи Стрільця, за більш активної участі решти районів у роботі по підготовці відповідних проектів область змогла би отримати додаткові кошти як на вирішення місцевих проблем окремих громад, так і на розвиток економіки в цілому, саме тому цього року є нагода більше уваги приділити розробці перспективних проектів розвитку громад для участі у Конкурсі.

«Президент України Віктор Янукович наголосив на важливості ведення в 2012 році конкретної роботи з передачі ширших функцій і повноважень регіонам, де буде здійснюватися більшість реформ. За його визначенням, саме ефективна регіональна політика стане засобом посилення державних економічних реформ та максимального наближення її результатів до кожної людини.

А ефективне реформування країни можливе лише за умови системного діалогу влади та громадянського суспільства», - підкреслив Микола Стрілець та висловив сподівання у тому, що конструктивна співпраця виконавчої влади та місцевого самоврядування дозволить забезпечити реалізацію визначених пріоритетних напрямків, а управлінська команда області максимально сприятиме поступальному соціально-економічному розвитку регіону.

Голова Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Сергій Маліков висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю між Фондом і областю та вручив дипломи переможцям Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2011 році від Чернігівської області.

















Прес-служба облдержадміністрації