back

Питання облаштування сервісної зони пунктів пропуску розглянули на нараді

05-04-2012 | 14:54

5 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів нараду з питань облаштування сервісної зони пунктів пропуску та забезпечення якісного стану покриття доріг.

В нараді взяли участь керівники Городянського, Новгород-Сіверського, Ріпкинського та Семенівського районів, Чернігівського прикордонного загону, Служби автомобільних доріг в області та Чернігівського облавтодору.

Представник Чернігівського прикордонного загону поінформував присутніх про основні вимоги чинного законодавства щодо облаштування сервісних зон перед пунктами пропуску.

За його словами, в зонах сервісу мають розташовуватися будівлі громадського харчування, медичної допомоги, санітарно-гігієнічного спрямування, банківських і страхових установ, паливно-мастильного забезпечення, митно-брокерського оформлення. Аналіз скарг, які надійшли на «телефон довіри» прикордонників від громадян, що перетинали кордон, свідчить про не облаштованість сервісних зон.

Під час обговорення цього питання, присутні зазначали, що на жаль далеко не всі споруди, що розташовані в пунктах пропуску Чернігівської області, мають відповідний дизайн, проектно-кошторисну документацію, угоди з сільськими радами на вивіз сміття тощо.

В ході наради Станіслав Прокопенко доручив знайти алгоритм спільних дій влади районів і керівництва прикордонників, та в найкоротший термін вирішити це питання.

Учасники наради також розглянули та обговорили шляхи забезпечення якості покриття автомобільних доріг до пунктів пропусків.

Представники Служби автомобільних доріг в області повідомили, що наразі проводиться ямковий ремонт доріг, і як тільки Укравтодор відкриє фінансування, буде розпочато капітальний ремонт дорожнього полотна.

За результатами наради готується відповідне протокольне доручення.









Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації