back

Україна та НАТО поглиблюватимуть співпрацю – Президент

21-10-2016 | 08:18

Президент Петро Порошенко наголошує, що Північноатлантичний альянс дуже важливий і надійний партнер України.

«Ми сьогодні обговорили можливості поглиблення співробітництва НАТО та України», - повідомив Петро Порошенко під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

«Я дуже вдячний НАТО за підтримку та розбудову нашої оборонної спроможності, а також за реформування, консультативну та технічну допомогу у розбудові нашого сектору безпеки і борони. Для нас це дуже важливо і ми задоволені станом нашого співробітництва», - сказав Глава держави.

Президент наголосив: «Ми дуже вдячні за безпрецедентний комплексний пакет допомоги НАТО для України, яка орієнтована на українські потреби. Найкраща відповідь на російську агресію – це міцна Україна, яка досягла стандартів НАТО. Це те, що ми робимо в Україні».

Петро Порошенко підкреслив, що з 2017 року національна щорічна програма співробітництва з Альянсом буде спрямована на проведення реформ для досягнення Україною стандартів НАТО. «З наступного року вся допомога з боку НАТО буде повністю пов’язана із завданням реформування. Часові рамки залишаються тими самими – 2020 рік», - зазначив Глава держави.

Крім того, Президент відзначив важливість поглиблення співробітництва між Україною та Альянсом в питаннях регіональної безпеки, особливо в контексті боротьби з російською агресією. За його словами, наша країна зацікавлена в інтенсифікації діалогу в плані ситуативної обізнаності та сумісності. «Це новий формат співробітництва в рамках програми поглиблених можливостей. І ми сьогодні проаналізували можливості співпраці в цьому плані», - зазначив Глава Української держави.

В свою чергу Генеральний секретар НАТО наголосив, що часті зустрічі з Президентом демонструють дуже тісне співробітництво між Альянсом та Україною.

«НАТО продовжить надавати практичну та політичну підтримку, а також підтримку через трастові фонди НАТО для побудови безпекових інституцій. Також ми будемо співпрацювати в сфері кібербезпеки та реабілітації поранених військових», - повідомив Єнс Столтенберг.

Прес-служба Президента України