back

Володимир Хоменко та Анатолій Мельник зустрілися з представниками Асоціації земляцьких організацій областей та регіонів України

24-03-2012 | 13:35

24 березня у Чернігові перебувала делегація керівників земляцьких організацій у м. Києві, під час якої гості ознайомилися з унікальними історичними пам’ятками міста.

Зокрема, вони оглянули територію стародавнього Дитинця, відвідали Спасо-Преображенський собор, Свято-Успенський Єлецький та Троїцько-Іллінський монастирі, Антонієви печери.

В рамках візиту у Борисоглібськом соборі за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та голови обласної ради Анатолія Мельника відбулася процедура передачі координаторства від Товариства „Чернігівське земляцтво” до МГО „Земляцтво Херсонщини”.

Вітаючи керівників земляцьких організацій на гостинній Чернігівській землі, Володимир Хоменко відзначив плідну діяльність представників Товариства «Чернігівське земляцтво», яке об’єднує вихідців з Чернігівщини, що перебувають поза її межами та допомагає їм не втрачати зв’язку зі своєю рідною землею. Об’єднавшись у Товаристві «Чернігівське земляцтво» у м. Києві, вони підтримують дружні зв’язки з територіальними громадами області, допомагають у збереженні історичних традицій рідного краю.

І саме «Чернігівське земляцтво» у м. Києві стало ініціатором відродження діяльності Асоціації земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України».

Голова облдержадміністрації назвав знаковим те, що передача координаторства відбувається саме на Чернігівській землі, славетній найдавнішими в Україні храмами і соборами, прадавніми традиціями духовності і культури та висловив сподівання, що ця подія сприятиме подальшій консолідації земляцького руху в Україні.

А голова Асоціації земляцьких організацій Віктор Ткаченко передав атрибути Асоціації – булаву та герб – голові МГО «Земляцтво Херсонщини» Миколі Рожку на знак прийняття координаційних функцій в Асоціації земляцьких організацій на період з 1 квітня по 30 червня 2012 року.













Прес-служба облдержадміністрації